MEZINÁRODNÍ A EXOTICKÁ KUCHYNĚ

 

  • Připravujeme
    3 600Kč
Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za více než 20 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské fusion a poslední roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření i jeho přirozené schopnosti "kouče" jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala. 

Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I., Thajsko Best of, Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Syrská kuchyně, Asijské street food, Mexiko hity, Jihoamerická masa a další.

Indie autentická - DOMÁCÍ RECEPTY. BEZ MASA.

Indie autentická - DOMÁCÍ RECEPTY BEZ MASA.

Jaký je rozdíl mezi kari a masalou? Tajemství, které vám prozradíme.

V Ola Kala  jako v Indii: poměry koření, správné postupy, typická jídla.

Kurkuma, chilli, kardamon, koriandr, cumin, česnek, zázvor, máta. Víme, jak na to. 

Vegetariánské menu navržené indickou kuchařkou. Prostě originál.

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)

CHARAKTERISTIKA KURZU

Vůně indické kuchyně jsou nezaměnitelné. Když v domě vaří Indové, poznají to bezpečně všichni sousedé:-). Stejně tak výsledná chuť indické kuchyně je nenapodobitelná. Je výrazná, zvláštní, provokující naše středoevropské chuťové pohárky. Když se umí udělat ty správné pokrmy, vzejde z toho výživná a tuze chutná strava, pro kterou je maso jakoby zbytečné. Mnoho Indů ho totiž nejí a soudě podle našeho meníčka, na chuti to neubere. Autentická Indie na talíři z jednoduchých surovin, o to tu běží. Naučte se jí díky domácím recepturám.

CO BUDEME VAŘIT

  • Paneer Tikka Masala (v hlavní roli sýr Paneer)

  • Biryani se zeleninou a dipem Raita (ochucená rýže s jogurtovým dipem)

  • Poori (cizrnové placky)

  • Aloo Curry (bramborové kari)

  • Gajar ka halwa (indický mrkvový dezert)

NAUČÍME VÁS

  • Jak připravit vydatná jídla bez masa

  • Používat rozmanitá indická koření

  • Nově a netradičně ochutit rýži a jogurtový dip

  • Správně usmažit typické indické placky

  • Prozradíme,  jak vytvořit Ghí

  • Kde získat správné suroviny a koření na všechny pokrmy

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Indie autentická. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Indie vege misky

Autentické fotografie z kurzu

vege možnost bez lepku

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana