MEZINÁRODNÍ A EXOTICKÁ KUCHYNĚ
- INDICKÁ KUCHYNĚ
22.9.2023 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 600Kč
Objednat
Šéfkuchař

Yazan Manjah
Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za více než 20 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.
Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské Fusion a poslední dva roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala.
Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Syrská kuchyně, Asijské street food, Mexiko hity, Jihoamerická masa a další.

Indická kuchyně - EXOTICKÉ BARVY A CHUTĚ
Indie je plná barev, vůní a chutí. Stejné je to i s její kuchyní.
Přijďte se k nám naučit vařit nejznámější indická jídla. Je to jednoduché!
Dozvíte se, jak správně používat indická koření, jak si "vyboulit" chapati placku.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
Charakteristika kurzu
Ukážeme si, jak správně připravit pravý indický kořeněný čajový nápoj Masala CHAI, upéct domácí nadýchané nekvašené celozrnné placky Chapati, vyrobit vlastní přepuštěné máslo GHÍ a kterak připravit široké variace indického zeleninového a masového karí.
Svým orientálním kuchařským uměním překvapíte i ty nejnáročnější labužníky.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků kurzu se věnujeme všem.
Co budeme vařit
Dhal – typická indická čočková polévka
Jehněčí masala
Chlebové placky Chapati
Chai – kořeněný čajový nápoj
ALOO Paratha – typická indická plněná placka
Mangové čatní
Mátové čatní
Naučíme vás
-
přepustit máslo a vytvořit GHÍ
-
správně používat indická koření
-
marinovat jehněčí maso v koření a jogurtu
-
používat růžovou čočku a proměnit ji v delikatesu
-
namíchat koření na osvěžující horký nápoj
-
zpracovat ovoce a bylinky na „chutney“/čatní/
-
péct domácí chlebové placky Chapati
a další tipy a triky profesionálů
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
Suroviny
Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření INDICKÁ KUCHYNĚ.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
Fotogalerie
Autentické fotografie z kurzu
