• INDICKÁ KUCHYNĚ - barvy a chutě
    27.1.2021 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za 17 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské Fusion a poslední dva roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala. 

Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Asijské street food, Asijské Fusion, Jihoamerická masa a další.

Indická kuchyně

Indická kuchyně - EXOTICKÉ BARVY A CHUTĚ

Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!

Indie je plná barev, vůní a chutí. Stejné je to i s její kuchyní.

Přijďte se k nám naučit vařit pravá indická jídla. Je to jednoduché!

Dozvíte se, jak správně používat indická koření.

Charakteristika kurzu

Ukážeme si, jak správně připravit pravý indický kořeněný čajový nápoj Masala CHAI, upéct domácí nadýchané nekvašené celozrnné placky Chapati, vyrobit vlastní přepuštěné máslo GHÍ a kterak připravit široké variace indického zeleninového a masového karí.

Svým orientálním kuchařským uměním překvapíte i ty nejnáročnější labužníky.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků kurzu se věnujeme všem.

Co budeme vařit

Dhal – typická indická čočková polévka

Jehněčí masala

Chlebové placky Chapati

Chai – kořeněný čajový nápoj

ALOO Paratha – typická indická plněná placka

Mangové čatní

Mátové čatní

Naučíme vás

  • přepustit máslo a vytvořit GHÍ

  • správně používat indická koření

  • marinovat jehněčí maso v koření a jogurtu

  • používat růžovou čočku a proměnit ji v delikatesu

  • namíchat koření na osvěžující horký nápoj

  • zpracovat ovoce a bylinky na „chutney“/čatní/

  • péct domácí chlebové placky Chapati

a další tipy a triky profesionálů

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH

Cena obsahuje

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření INDICKÁ KUCHYNĚ.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Indie koreniIndie chapati 2Indie chapatiIndie aloo talirIndie plackaIndie talir vseIndie talir vse 2Indie talir vse 3Indie plny talir

Autentické fotografie z kurzu

možnost vege
Indie mouka Indie vsichni Indie testo Indie chapati panev Indie chapati panev 2 Indie nerez tac Indie talir 2 Indie chatni mata

Registrace do newsletteru

: