MEZINÁRODNÍ A EXOTICKÁ KUCHYNĚ
- Asijské street food - ULICEMI ASIE
20.3.2021 v 16:00
volná místa
2 900Kč
KOUPIT
.jpg)
Yazan Manjah
Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za 17 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.
Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské Fusion a poslední dva roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala.
Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Asijské street food, Asijské Fusion, Jihoamerická masa a další.

Asijské street food - ULICEMI ASIE
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Typické street food ze čtyř asijských zemí.
Ulice na talíři: 4 chody, 4 země, 4 nezaměnitelné chutě!
Maso, rýže, koření a asijské omáčky domácí výroby: ponzu a hoisin.
Japonsko, Čína, Thajsko, Indie.
Delikátní, autentické a plné nových technik přípravy "jídla ulice".
Naučíme vás připravit jednoduché dobroty do ruky, která znáte z exotické dovolené.
CHARAKTERISTIKA KURZU
Projděte se s Ola Kala ulicemi asijských velkoměst a v každém se na chvilku zastavte. Konkrétně na trhu, u kiosků s jídlem do ruky. Pozorujte, vnímejte, nasávejte vůni i atmosféru. Když budete mít chuť, tak si kousek místního "street food" kupte. Bez ohledu na to, že neznáte chuť a úplně si nejste jistí zdejší "hygienou ulice", která je trochu jiná než v Evropě. Vemte ten kousek v mastném papíru do ruky a zakousněte se... Chutná? Tenhle příběh se vám pokusíme přenést až sem do centra Prahy, na Vinohrady.
CO BUDEME VAŘIT
-
Gyoza s omáčkou ponzu (ručně skládané plněné domácí knedlíčky) - Japonsko
-
Pork bun (bůček v rýžové housce) - Čína
-
Chicken burger v rýžové placce - Thajsko
-
Gulab jamun (návykový dezert z ulic Dillí) - Indie
NAUČÍME VÁS
-
Vytvarovat pravé japonské knedlíčky
-
Připravit burger bez mlýnku na maso v rýžové placce s netradičním kořením a majonézou
-
Zkombinovat rýžovou housku, bůček a omáčku hoisin v chutný domácí rýžový „Bun“
-
Používat asijské omáčky ponzu, hoisin, ketjab manis
-
Exotický dezert
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené techniky kuchařů ulice a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Asijské street food - ULICEMI ASIE. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.