MEZINÁRODNÍ A EXOTICKÁ KUCHYNĚ
- ASIJSKÉ STREET FOOD
19.3.2025 v 16:00
poslední volná místa (1)
(studio Vinohrady)
3 600Kč
Objednat
- ASIJSKÉ STREET FOOD
4.4.2025 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 600Kč
Objednat
Cena zahrnuje i videorecept

Yazan Manjah
Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za více než 20 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.
Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské fusion a poslední roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření i jeho přirozené schopnosti "kouče" jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala.
Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I., Thajsko Best of, Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Syrská kuchyně, Asijské street food, Mexiko hity, Jihoamerická masa a další.

Asijské street food - ULICEMI ASIE
Typické street food ze čtyř asijských zemí. Japonsko, Čína, Indonésie, Indie.
Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).
Ulice na talíři: 4 chody, 4 země, 4 nezaměnitelné chutě!
Maso, rýže, koření a asijské omáčky domácí výroby: ponzu a hoisin
Delikátní, autentické a plné nových technik přípravy "jídla ulice".
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
Na všech našich kurzech thajský ledový čaj s bylinkami dle receptury Ola Kala.
PŘÍBĚH KURZU
Projděte se s Ola Kala ulicemi asijských velkoměst a v každém se na chvilku zastavte. Konkrétně na trhu, u kiosků s jídlem do ruky. Pozorujte, vnímejte, nasávejte vůni i atmosféru. Když budete mít chuť, tak si kousek místního "street food" kupte. Bez ohledu na to, že neznáte chuť a úplně si nejste jistí zdejší "hygienou ulice", která je trochu jiná než v Evropě. Vemte ten kousek v mastném papíru do ruky a zakousněte se... Chutná? Tenhle příběh se vám pokusíme přenést až sem do centra Prahy.
CO BUDEME VAŘIT
-
Gyoza s omáčkou ponzu (ručně skládané plněné domácí knedlíčky) - Japonsko
-
Pork bun (bůček v nadýchané housce) - Čína
-
Nasi goreng (smažená rýže) - Indonésie
-
Gulab jamun (návykový dezert z ulic Dillí) - Indie
NAUČÍME VÁS
-
Vytvarovat pravé japonské knedlíčky
-
Vychutit ty správné asijské smažené nudle
-
Zkombinovat na páře připravenou housku, bůček a omáčku hoisin v chutný domácí „Bun“
-
Používat asijské omáčky ponzu a hoisin
-
Exotický dezert
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.30 (počítejte s délkou kurzu 4,5 hod.).
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené techniky kuchařů ulice a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Asijské street food - ULICEMI ASIE. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
FOTOGALERIE
Autentické fotografie z kurzu
