MASO
- STEAK A VŠE ZE SVÍČKOVÉ
30.10.2024 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 600Kč
Objednat
Cena zahrnuje i videorecept
Šéfkuchař
Tomáš Rott
Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous-vide.
Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová a další.
Steak a vše ze svíčkové - CO MUŽI MŮŽOU
Nejlepší kus masa? No přece svíčková!
Prémiový kus svíčkové z Jižní Ameriky zpracujeme do mrtě: carpaccio, tatarák a hlavně šťavnatý steak.
Naučíme se připravit steak „medium“, „rare“ nebo „well done“ jako ve steak house.
K tomu si připravíme houbové ragú, gratinované brambory a chutný dezert. Dobrou chuť.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
CHARAKTERISTIKA KURZU
V jednoduchosti je krása. To platí v mnoha oblastech našeho života a často i v gastronomii. Konkrétné u tohoto kurzu určitě:-). Budete pracovat s tou nejkvalitnější surovin a cílem bude si připravit báječný křehký biftek. Nic víc, nic míň. Půjde nám společně o to, abyste si ho připravili tak akorát podle vaší chuti. K tomu nezvadnou přílohu a ze "zbytků" vykouzlíte carpaccio a tatarák na italský způsob. Dezert s horkým glazé podtrhne prémiovost dnešního menu. Vítáme vás na kurzu, kde budete pracovat s nejkvalitnějším masem!
CO BUDEME VAŘIT
Vše ze svíčkové, konkrétně:
-
Carpaccio s rukolou, parmazánem a kapary
-
Tatarák se sušenými rajčaty, bruschetou a salátkem s dresinkem z francouzské hořčice
-
Steak z jihoamerické vyzrálé svíčkové s houbovým ragú a gratinovanými bramborami
-
Bramborové šišky se švestkovým glazé a perníkem
NAUČÍME VÁS
-
nachystat a dochutit decentní carpaccio a bezvadný tatarák
-
upravovat křehké minutkové maso
-
tajemství přípravy šťavnatých steaků
-
zapékat (gratinovat) brambory
-
vytvořit parádní dezert s glazé ze slivovice
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření Steak a vše ze svíčkové.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
FOTOGALERIE
Autentické fotografie z kurzu