- STEAK A VŠE ZE SVÍČKOVÉ
29.8.2022 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 300Kč
KOUPIT
Šéfkuchař

Tomáš Rott
Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu.
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide.
Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová, Jihoamerická masa a další.
.jpg)
Steak a vše ze svíčkové - CO MUŽI MŮŽOU
Nejlepší kus masa? No přece svíčková!
Prémiový kus svíčkové z Jižní Ameriky zpracujeme do mrtě: carpaccio, tatarák a hlavně šťavnatý steak.
Naučíme se připravit steak „medium“, „rare“ nebo „well done“ jako ve steak house.
K tomu si připravíme houbové ragú, gratinované brambory a chutný dezert. Dobrou chuť.
Degustace až 12 druhů francouzských vín je součástí našich kurzů vaření.
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
CHARAKTERISTIKA KURZU
V jednoduchosti je krása. To platí v mnoha oblastech našeho života a často i v gastronomii. Konkrétné u tohoto kurzu určitě:-). Budete pracovat s tou nejkvalitnější surovin a cílem bude si připravit báječný křehký biftek. Nic víc, nic míň. Půjde nám společně o to, abyste si ho připravili tak akorát podle vaší chuti. K tomu nezvadnou přílohu a ze "zbytků" vykouzlíte carpaccio a tatarák na italský způsob. Dezert s horkým glazé podtrhne prémiovost dnešního menu. Vítáme vás na kurzu, kde budete pracovat s nejkvalitnějším masem!
CO BUDEME VAŘIT
Vše ze svíčkové, konkrétně:
-
Carpaccio s rukolou, parmazánem a kapary
-
Tatarák se sušenými rajčaty, bruschetou a salátkem s dresinkem z francouzské hořčice
-
Steak z jihoamerické vyzrálé svíčkové s houbovým ragú a gratinovanými bramborami
-
Bramborové šišky se švestkovým glazé a perníkem
NAUČÍME VÁS
-
nachystat a dochutit decentní carpaccio a bezvadný tatarák
-
upravovat křehké minutkové maso
-
tajemství přípravy šťavnatých steaků
-
zapékat (gratinovat) brambory
-
vytvořit parádní dezert s glazé ze slivovice
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření Steak a vše ze svíčkové.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
FOTOGALERIE
Autentické fotografie z kurzu