• STEAK A VŠE ZE SVÍČKOVÉ
    27.3.2023 v 16:00
    volná místa
    (studio Vinohrady)
    3 300Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová, Jihoamerická masa a další.

Steak a vše ze svíčkové - OBLÍBENÝ MEZI MUŽI

Steak a vše ze svíčkové - CO MUŽI MŮŽOU

Nejlepší kus masa? No přece svíčková! 

Prémiový kus svíčkové z Jižní Ameriky zpracujeme do mrtě: carpaccio, tatarák a hlavně šťavnatý steak.

Naučíme se připravit steak „medium“, „rare“ nebo „well done“ jako ve steak house.

K tomu si připravíme houbové ragú, gratinované brambory a chutný dezert. Dobrou chuť.

Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

 V jednoduchosti je krása. To platí v mnoha oblastech našeho života a často i v gastronomii.  Konkrétné u tohoto kurzu určitě:-). Budete pracovat s tou nejkvalitnější surovin a cílem bude si připravit báječný křehký biftek. Nic víc, nic míň. Půjde nám společně o to, abyste si ho připravili tak akorát podle vaší chuti. K tomu nezvadnou přílohu a ze "zbytků" vykouzlíte carpaccio a tatarák na italský způsob. Dezert s horkým glazé podtrhne prémiovost dnešního menu.  Vítáme vás na kurzu, kde budete pracovat s nejkvalitnějším masem!  

CO BUDEME VAŘIT

Vše ze svíčkové, konkrétně:

  • Carpaccio s rukolou, parmazánem a kapary

  • Tatarák se sušenými rajčaty, bruschetou a salátkem s dresinkem z francouzské hořčice 

  • Steak z jihoamerické vyzrálé svíčkové s houbovým ragú a gratinovanými bramborami

  • Bramborové šišky se švestkovým glazé a perníkem 

NAUČÍME VÁS

  • nachystat a dochutit decentní carpaccio a bezvadný tatarák

  • upravovat křehké minutkové maso

  • tajemství přípravy šťavnatých steaků

  • zapékat (gratinovat) brambory

  • vytvořit parádní dezert s glazé ze slivovice

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření Steak a vše ze svíčkové.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Steak maso 3Steak carpaccio talirSteak carpaccioSteak tatarakSteak tatarakSteak tatarak talirSteak hlavni talirSteak dezert talir

Autentické fotografie z kurzu

 

Steak carpaccio zatisi Steak carpaccio talir 2 Steak carpaccio Steak tatarak Steak panev Steak panev 2 Steak hliva Steak hliva panev Steak hliva talir Steak talir 6 Steak talir 5 Steak brambory Steak lide

Registrace do newsletteru

:
comgate platebni brana