MASO
- ŘEZNICKÉ STEAKY
7.3.2025 v 16:00
poslední volná místa (1)
(studio Žižkov)
3 600Kč
Objednat

Luboš Rychvalský
Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko, Řecko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku.
Na naší gastronomickou mapu se zapsal jako ten, kdo dal život legendární arabské restauraci Dahab v centru Prahy, kterou vlastnil. Ve svém životě se už potkal s různými výzvami, a tak lektorování u nás bere jako zábavu a vytržení z rutiny. Dokáže uvařit v podstatě všechno, ale vždy klade důraz na to, aby to bylo z prvotřídních surovin. Luboš vede kurzy v češtině a angličtině
V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Řecká kuchyně, Maroko, Roční VIP klub a další..

Řeznické steaky - 3x MASO Z LOKÁLNÍCH FAREM. JEDINÝ NA TRHU.
Seznamte se: Veverka, Pavouček a Oponka.
Různé metody přípravy steaku. Klasicky i reverzně.
Poznejte méně známá výběrová hovězí masa z lokálních farem a naučte se je chystat.
Netradiční a přesto delikátní přílohy. Křehký jablečný dezert navrch.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
Na všech našich kurzech thajský ledový čaj s bylinkami dle receptury Ola Kala.
PŘÍBĚH KURZU
Řeznická hantýrka dala vznik tomuto kurzu. Odkud se vzaly názvy Veverka, Pavouček a Oponka? Z jakých části kravky jsou, kde se dají pořídit a jak je nejlépe připravit? Dozvíte se vše o výtečných a méně známých masech, která jsou vhodné ke steakové úpravě včetně toho, pod jakým úhlem maso správně krájet... Poznejte tradiční kusy hovězího, které si často řezníci nechávali sami pro sebe, Opravdovým steakovým fajnšmekrem se stanete právě na tomto kurzu!
CO BUDEME VAŘIT
"3x řeznický steak: VEVERKA, PAVOUČEK, OPONKA, 3x příloha, 1x koláč"
-
Hovězí veverka s pečeným pórkem
-
Hovězí pavouček, pěna z uzeného květáku, pečený barevný květák
-
Hovězí oponka v marinádě, pečená cherry rajčata a šalotka, majonéza z pečeného česneku
-
Křupavý jablečný koláč s drobenkou a rumovou šlehačkou
NAUČÍME VÁS
-
Poznat tradiční české řeznické steaky, a výborně je upravit
-
Zvolit delikátní a netradiční přílohy
-
Vše o těchto masech (kde koupit, jak zpracovat, jak servírovat...)
-
Květákové vychytávky: zaudit květákovou pěnu, poznat romanesco
-
Rychlý dezert z jablek a fígl do šlehačky
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Řeznické steaky. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.