• ŘEZNICKÉ STEAKY
    24.1.2025 v 16:00
    poslední volná místa
    (studio Žižkov)
    3 600Kč
    Objednat
Luboš Rychvalský

Luboš Rychvalský

Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko, Řecko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku. 

Na naší gastronomickou mapu se zapsal jako ten, kdo dal život legendární arabské restauraci Dahab v centru Prahy, kterou vlastnil. Ve svém životě se už potkal s různými výzvami, a tak lektorování u nás bere jako zábavu a vytržení z rutiny. Dokáže uvařit v podstatě všechno, ale vždy klade důraz na to, aby to bylo z prvotřídních surovin. Luboš vede kurzy v češtině a angličtině

V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Řecká kuchyně, Maroko, Roční VIP klub a další..

Řeznické steaky - 4 masa z lokálních farem

Řeznické steaky - 3x MASO Z LOKÁLNÍCH FAREM

Seznamte se: Veverka, Pavouček a Oponka.

Výborný steak připravíte nejen z dovozového masa!

Poznejte méně známá hovězí masa z lokálních farem a naučte se je super chystat.

Křehký jablečný dezert navrch. 

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)

 

 

PŘÍBĚH KURZU

Řeznická hantýrka dala vznik tomuto kurzu. Odkud se vzaly názvy Veverka, Pavouček a Oponka? Z jakých části kravky jsou, kde se dají pořídit a jak je nejlépe připravit? Dozvíte se vše o výtečných a méně známých masech, která jsou vhodné ke steakové úpravě včetně toho, pod jakým úhlem maso správně krájet... Poznejte tradiční kusy hovězího, které si často řezníci nechávali sami pro sebe, Opravdovým steakovým fajnšmekrem se stanete právě na tomto kurzu!

CO BUDEME VAŘIT

"3x řeznický steak: VEVERKA, PAVOUČEK, OPONKA, 3x příloha, 1x koláč"

  • Hovězí veverka s pečeným pórkem

  • Hovězí pavouček, pěna z uzeného květáku, pečený barevný květák

  • Hovězí oponka v marinádě, pečená cherry rajčata a šalotka, majonéza z pečeného česneku

  • Křupavý jablečný koláč s drobenkou a rumovou šlehačkou

NAUČÍME VÁS

  • Poznat tradiční české řeznické steaky, a výborně je upravit 

  • Zvolit delikátní a netradiční přílohy

  • Vše o těchto masech (kde koupit, jak zpracovat, jak servírovat...)

  • Květákové vychytávky: zaudit květákovou pěnu, poznat romanesco

  • Rychlý dezert z jablek a fígl do šlehačky

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Řeznické steaky.  Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Reznicke steaky veverkaReznicke steaky pavoucekReznicke steaky oponka

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana