MASO
- Kuřecí menu ala carte
7.3.2025 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 300Kč
Objednat
Cena zahrnuje i videorecept
Jakub Mužík
Jakub je gastronomický profesionál, dlouholetý kuchař ve **** hotelu. Nyní ho potkáte v barvách Ola Kala na mnoha kurzech i v našem food trucku Ola Kala Van, jak připravuje výbornou BX placku i další street food mňamky. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.
Jakub mimo jiné pracoval jako sous chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu připravoval českou i arabskou kuchyni, asijské dobroty a mnohdy se nechal unést i metodou sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.
Jakub vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Menu ala carte (hovězí, kuřecí, ryby), B&W burger, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Italská rizota, Boloňské ragú a lasagne, Umění sushi, Japonsko s příběhem, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery a další.
Kuřecí menu ala carte - ZPRACUJEME KOMPLET KUŘE
4 chodové "české menu" kde prim hraje kuřecí: polévka, předkrm, omáčka a špecle, dezert.
Porcování kuřete jako bonus co se hodí:-).
Přesně tohle máte z kuřete nejraději, klasická jídla s důrazem na domácí zpracování.
Vše o vývaru a smetanové omáčce. Navrch domácí nudle a špecle.
Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
CHARAKTERISTIKA KURZU
Kuřecí není jenom to "v troubě pečené a řízek". Kuřecí je základem mnoha výborných jídel. Co si v dětství zamilujete pak baštíte celý život s chutí😃. Dovolte nám proto představit naše dnešní menu ala carte sestavené tak, abyste se za 5 hodin stali mistry tradičních pokrmů z kuřecího. Řekneme si něco k nákupu a zpracování masa a potom už roztočíme kolotoč chutí: vývar, domácí nudle a špecle, vychucená omáčka... Budeme ochutnávat tak dlouho, dokud to nebude top. Máte rádi výzvy? Teď jedna stojí před vámi. Ale určitě stojí za to! Dnes se naučíte vařit chutnou moderní domácí kuchyni z nejoblíbenějšího masa (nejenom) našich dětí.
CO BUDEME VAŘIT
-
Galantýnka se sýrem a bylinkami v křupavé slanině
-
Silný vývar s masem a domácími nudlemi
-
Kuře na paprice a domácí špecle
-
Císařský trhanec s jablky
NAUČÍME VÁS
-
Naporcovat celé kuře a beze zbytku využít
-
Tradiční postupy české kuchyně i nové přístupy k vaření
-
Připravit dokonale vychucená jídla s rychlým dezertem navrch
-
Ty pravé domácí nudle a špecle
-
Šťavnatý předkrm
-
Výborný tažený vývar
-
Kuře na paprice jak má být
-
Z běžně dostupných surovin připravit během krátké doby výborné menu
a mnoho dalších triků a postupů, které používají zkušení kuchaři
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Kuřecí menu ala carte.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
FOTOGALERIE