- JIHOAMERICKÁ MASA
3.10.2023 v 16:00
obsazeno
(studio Žižkov)
3 600Kč
- JIHOAMERICKÁ MASA
3.11.2023 v 16:00
volná místa
(studio Žižkov)
3 600Kč
Objednat
Cena zahrnuje i videorecept
Šéfkuchař

Yazan Manjah
Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za více než 20 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.
Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské fusion a poslední roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření i jeho přirozené schopnosti "kouče" jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala.
Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I., II. a III., Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Syrská kuchyně, Asijské street food, Mexiko hity, Jihoamerická masa a další.

Jihoamerická masa – Flank, Rib eye steak atakdále - VŠE O MASE
Ola Kala uvádí: Vše co jste chtěli vědět o mase a báli jste se zeptat.
Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).
Lokace Jižní Amerika. Klapka, jedeme. V hlavní roli křehký flank a vysoký rib eye. Ve vedlejších rolích rump steak, osvěžující dresink, středomořská zelenina... atakdále. Hravý dezert z Brazílie. Klapka, končíme:-).
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
Oblíbený mezi muži.
Charakteristika kurzu
Jede k nám lodí pár týdnů a hezky pomalu si tam zraje. Pak se přeloží na souš a dostane k nám do Prahy. My ho uskladníme a zjistíme, jestli je v nejlepší kondici. A ono většinou je. Takže pak nezbývá než sezvat klienty a přivítat našeho hosta z Jižní Ameriky. Vítáme vás na kurzu Jihoamerická masa!
Co budeme vařit
-
Flank steak v kořeněné limetkové marinádě s lehkým listovým salátem, francouzský dresink
-
Rump steak podávaný v tacos s avokádem, chilli a koriandrem
-
Rib eye steak s pepřovou omáčkou, restovaná středozemní zelenina
-
Quindim dezert s kokosem a vanilkou
Naučíme vás
-
pracovat s prvotřídním masem
-
připravit steak „medium“, „rare“ nebo „well done“ jako ve steak house
-
kombinaci pánev + trouba jako cestu ke krásnému steaku
-
delikátní dresink na salát, který si najde místo ve vaší kuchyni
-
dotek mexického street foodu
-
tradiční brazilský dezert
a další tipy a triky profesionálů
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz JIHOAMERICKÁ MASA
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
Fotogalerie
Autentické fotografie z kurzu

