• JIHOAMERICKÁ MASA
    19.4.2024 v 16:00
    obsazeno
    (studio Žižkov)
    3 600Kč
  • JIHOAMERICKÁ MASA
    21.5.2024 v 16:00
    volná místa
    (studio Žižkov)
    3 600Kč
    Objednat

Cena zahrnuje i videorecept

Šéfkuchař

Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za více než 20 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské fusion a poslední roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření i jeho přirozené schopnosti "kouče" jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala. 

Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I., II. a III., Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Syrská kuchyně, Asijské street food, Mexiko hity, Jihoamerická masa a další.

Jihoamerická masa – Flank steak, Rib eye steak

Jihoamerická masa – Flank, Rib eye steak atakdále - VŠE O MASE

Ola Kala uvádí: Vše co jste chtěli vědět o mase a báli jste se zeptat. Oblíbený mezi muži.

Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).

Lokace Jižní Amerika. Klapka, jedeme. V hlavní roli křehký flank a vysoký rib eye. Ve vedlejších rolích rump steak, osvěžující dresink, středomořská zelenina... atakdále. Hravý dezert z Brazílie. Klapka, končíme:-).

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)

 

 

 

 

 

PŘÍBĚH kurzu

Jede k nám lodí pár týdnů a hezky pomalu si tam zraje. Pak se přeloží na souš a dostane k nám do Prahy. My ho uskladníme a zjistíme, jestli je v nejlepší kondici. A ono většinou je. Takže pak nezbývá než sezvat klienty a přivítat našeho hosta z Jižní Ameriky. Vítáme vás na kurzu Jihoamerická masa!

Co budeme vařit

  • Flank steak v kořeněné limetkové marinádě s lehkým listovým salátem, francouzský dresink

  • Rump steak podávaný v tacos s avokádem, chilli a koriandrem

  • Rib eye steak s pepřovou omáčkou, restovaná středozemní zelenina

  • Quindim dezert s kokosem a vanilkou

Naučíme vás

  • pracovat s prvotřídním masem

  • připravit steak „medium“, „rare“ nebo „well done“ jako ve steak house

  • kombinaci pánev + trouba jako cestu ke krásnému steaku

  • delikátní dresink na salát, který si najde místo ve vaší kuchyni

  • dotek mexického street foodu

  • tradiční brazilský dezert

a další tipy a triky profesionálů  

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz JIHOAMERICKÁ MASA

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

JA masa etiketaJA masa maso 1JA masa maso 2JA masa rostenecJA masa flank pekacJA masa flankJA masa tacos talirJA masa tacos 2JA masa ribeyeJA masa quindim dezert

Autentické fotografie z kurzu

možnost bez lepku video recept
JA masa 3 JA masa rostenec panev JA masa salaty JA masa 1 JA masa 6 JA masa flank talir JA masa flank 3 JA masa tacos JA masa 8 JA masa Yazan JA masa 11 JA masa zelenina panev JA masa pekac maso JA masa ribeye JA masa rib eye JA masa  rib eye 2 JA masa talir rib eye JA masa rib eye s omackou JA masa creme

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana