• Připravujeme
    3 600Kč

Cena zahrnuje i videorecept

Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za 17 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské Fusion a poslední dva roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala. 

Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Asijské street food, Asijské Fusion, Jihoamerická masa a další.

Jihoamerická masa a karibské rumy - VŠE O MASE A RUMU

Jihoamerická masa a karibské rumy - VŠE O MASE A RUMU

Ola Kala uvádí:  3x Jihoamerická masa, 4x karibský rum. Muži oblíbené!

Lokace Jižní Amerika. Klapka, jedeme. V hlavní roli křehký flank a vysoký rib eye. Ve vedlejších rolích rump steak, osvěžující dresink, středomořská zelenina... atakdále. Hravý dezert z Brazílie. Klapka, končíme:-).

Svět jihoamerických steaků a prémiových rumů! Není nic, co se nedozvíte.

Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Jede k nám lodí pár týdnů a hezky pomalu si tam zraje. Pak se přeloží na souš a dostane k nám do Prahy. My ho uskladníme a zjistíme, jestli je v nejlepší kondici. A ono většinou je. Takže pak nezbývá než sezvat klienty a přivítat našeho hosta z Jižní Ameriky. Vítáme vás na kurzu Jihoamerická masa! Navíc ochutnáte drinky na bázi prémiových rumů speciálně navržené ke každému chodu. 

CO BUDEME VAŘIT a degustovat

"3x jihoamerické maso, 3x příloha, 1x dezert, 4x rum"

  • Flank steak v kořeněné limetkové marinádě s lehkým listovým salátem, francouzský dresink
    Botran Solera 18y

  • Rump steak podávaný v tacos s avokádem, chilli a koriandrem
    Millonario 10y Aniversario Reserva

  • Rib eye steak s pepřovou omáčkou, restovaná středozemní zelenina
    Diplomático Selección de Familia

  • Quindim dezert s kokosem a vanilkou
    Cihuatán Cinabrio 12y

 

Tento kurz proběhne po vedením lektora a barmana, tzv. ambasadora degustovaných značek pro ČR.

NAUČÍME VÁS

  • pracovat s prvotřídním masem

  • připravit steak „medium“, „rare“ nebo „well done“ jako ve steak house

  • kombinaci pánev + trouba jako cestu ke krásnému steaku

  • delikátní dresink na salát, který si najde místo ve vaší kuchyni

  • dotek mexického street foodu

  • tradiční brazilský dezert

  • porozumět rumům, míchat nápoje a další triky barmana

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 21.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

ÚĆAST LEKTORA A BARMANA

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu na památku

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Jihoamerická masa a karibské rumy. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

JA masa etiketaJA masa maso 1JA masa maso 2JA masa rostenecJA masa flank pekacJA masa flankJA masa tacos talirJA masa tacos 2JA masa ribeyeJA masa quindim dezert

 

Destilaty botran 18Destilaty millonarioDiplomatico selección de familia  Destilaty cihuatan

Autentické fotografie z kurzu

video recept

Registrace do newsletteru

:
comgate platebni brana