• Jihoamerická masa a karibské rumy
    14.2.2025 v 16:00
    volná místa
    (studio Žižkov)
    3 900Kč
    Objednat
  • Jihoamerická masa a karibské rumy
    4.3.2025 v 16:00
    volná místa
    (studio Žižkov)
    3 900Kč
    Objednat

Cena zahrnuje i videorecept

Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za více než 20 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské fusion a poslední roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření i jeho přirozené schopnosti "kouče" jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala. 

Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I., Thajsko Best of, Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Syrská kuchyně, Asijské street food, Mexiko hity, Jihoamerická masa a další.

Jihoamerická masa a karibské rumy - VŠE O MASE A RUMU

Jihoamerická masa a karibské rumy - VŠE O MASE A RUMU

Ola Kala uvádí:  3x Jihoamerická masa, 4x karibský rum. Muži oblíbené!

Lokace Jižní Amerika. Klapka, jedeme. V hlavní roli křehký flank a vysoký rib eye. Ve vedlejších rolích rump steak, osvěžující dresink, středomořská zelenina... atakdále. Hravý dezert z Brazílie. Klapka, končíme:-).

Svět jihoamerických steaků a prémiových rumů! Není nic, co se nedozvíte.

Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Jede k nám lodí pár týdnů a hezky pomalu si tam zraje. Pak se přeloží na souš a dostane k nám do Prahy. My ho uskladníme a zjistíme, jestli je v nejlepší kondici. A ono většinou je. Takže pak nezbývá než sezvat klienty a přivítat našeho hosta z Jižní Ameriky. Vítáme vás na kurzu Jihoamerická masa! Navíc ochutnáte drinky na bázi prémiových rumů speciálně navržené ke každému chodu. 

CO BUDEME VAŘIT a degustovat

"3x jihoamerické maso, 3x příloha, 1x dezert, 4x rum"

  • Flank steak v kořeněné limetkové marinádě s lehkým listovým salátem, francouzský dresink + PINEAPPLE EXPRESS
    Zacapa 23 Centenario (Guatemala)

  • Rump steak podávaný v tacos s avokádem, chilli a koriandrem + PAMPERO ESPECIAL DAIQUIRI 
    Ron Pampero blanco (Venezuela)

  • Rib eye steak s pepřovou omáčkou, restovaná středozemní zelenina + PANAMA OLD FASHIONED 
    Abuelo 12 YO (Panama)

  • Quindim dezert s kokosem a vanilkou + PAMPERO ESPRESSO MARTINI
    Ron Pampero Especial (Venezuela)

 

Tento kurz proběhne po vedením lektora a barmana, tzv. ambasadora degustovaných značek pro ČR.

NAUČÍME VÁS

  • pracovat s prvotřídním masem

  • připravit steak „medium“, „rare“ nebo „well done“ jako ve steak house

  • kombinaci pánev + trouba jako cestu ke krásnému steaku

  • delikátní dresink na salát, který si najde místo ve vaší kuchyni

  • dotek mexického street foodu

  • tradiční brazilský dezert

  • porozumět rumům, míchat nápoje a další triky barmana

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 21.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 900 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

ÚĆAST LEKTORA A BARMANA

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína, pouze na vyžádání a v omezené míře

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Jihoamerická masa a karibské rumy. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

JA masa etiketaJA masa maso 1JA masa maso 2JA masa rostenecJA masa flank pekacJA masa flankJA masa tacos talirJA masa tacos 2JA masa ribeyeJA masa quindim dezert

 

Zacapa 23 centenarioRon pampero blancoAbuelo 12 yoPampero especial

Autentické fotografie z kurzu

video recept

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana