.jpg)
Jakub Mužík
Jakub je gastronomický profesionál pracující ve **** hotelu, který se zajímá o moderní gastronomii a sous-vide. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.
Jakub pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu se vaří klasická česká kuchyně, Asie a hojně se používá metoda sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.
Jakub vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Domácí jídelníčky (hovězí, vepřové, kuřecí, ryby), B&W burger, Burger & brownies, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Umění sushi, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery další.

Hovězí od A do Z - MENU JAK Z PARTESU
Z volné série od A do Z: vepřové, hovězí, kuře, ryby.
Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).
Prémiové menu jako v top restauraci, klasická jídla s důrazem na domácí zpracování. Fígle které se jinde nedozvíte.
Jak a kde se naučit vařit pro celou rodinu? Vhodné i pro začátečníky.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
CHARAKTERISTIKA KURZU
Naučíme vás recepty, které vychází z tradiční české kuchyně, českých surovin a chutí. Menu sestavená speciálně pro volnou sérii od A do Z v nabídce jiných kurzů Ola Kala nenaleznete. Osvojíte si základy domácího vaření a pečení, ze kterých budete vycházet po zbytek vaší kulinářské praxe. Menu od A do Z nejsou jenom zážitkový kurz. Naučíme vás vařit chutnou moderní domácí kuchyni.
CO BUDEME VAŘIT
-
Roastbeef s křupavým salátkem a kaparovou majonézou
-
Poctivý boršč se zakysanou smetanou
-
Hovězí po burgundsku s žemlovým knedlíkem
-
Ve víně tažená jablka s krémovým sýrem a mákem
NAUČÍME VÁS
-
Základní návyky každého kuchaře
-
Tradiční postupy české kuchyně i nové přístupy k vaření
-
Připravit chutná jídla s rychlým dezertem navrch
-
Efektní předkrm, který si oblíbíte
-
Výraznou polévku z hovězího, kterou se blýsknete
-
Hovězí klasiku moderním způsobem
-
Z běžně dostupných surovin připravit během krátké doby výborné menu
-
a mnoho dalších triků a postupů, které používají zkušení kuchaři
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.30 (počítejte s délkou kurzu min. 4,5 hod.).
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Hovězí od A do Z.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
FOTOGALERIE
Autentické fotografie z kurzu
