Lektorský tým

Yazan Manjah
Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za 17 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.
V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Asijské street food, Asijské Fusion, Jihoamerická masa a další.
.jpg)
Jakub Mužík
Jakub je gastronomický profesionál pracující ve **** hotelu, který se zajímá o moderní gastronomii a sous-vide. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.
V Ola Kala vede kurzy: Domácí jídelníčky (hovězí, vepřové, kuřecí, ryby), M.D. Rettigová, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Umění sushi, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery další.

Václav Šulc
Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...
V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Italské jehněčí od A do Z, Pasta Fresca, Pizza a focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Itálie "vegetariana", Burger & brownies, Jihoamerická masa a další.

Dušan Svoboda
Dušan je hlavním garantem kvality a šéfkuchařem školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.
V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Prezidentské menu, Studená kuchyně, Svatomartinská husa, Food styling, speciální kurzy na přání a další.

Tomáš Rott
Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová, Jihoamerická masa a další.

Luboš Rychvalský
Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku.
V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, mnoho privátních kurzů, speciální kurzy na přání a další.

Michal Suchánek
Michal má své kořeny na Valašsku, ale frgály a kyselica mu na jeho kuchařské cestě nestačily. Už na hotelové škole ho to táhlo dál do kulinářského světa. Vycestoval vařit do Itálie a gastronomická stavidla se pro něj otevřela.
V Ola Kala vede kurzy: Bretonská kuchyně, Vůně Provence, Hola Espaňa
.jpg)
Radek Příhonský
Radek se s věcmi moc nemaže, je gastronomickým samorostem s úžasnými zkušenostmi a netušenými schopnostmi. Jeden den má na starosti recepci na ambasádě a druhý už rozjíždí gril ve svém foodtrucku, vykloní se z okénka a servíruje luxusní tacos...
V Ola Kala vede kurzy: Mexiko netradiční, Roční klub a další

Kristina Kopáčková
Kristina je absolventka FFUK, obor sociologie a japonština, svůj doktorát složila na téma z japonské ekonomiky. V roce 2019 byla vyznamenána Řádem vycházejícího slunce, který jí propůjčil japonský císař za podporu kulturní výměny mezi Japonskem a ČR a za významný přínos k rozvoji přátelských vztahů mezi oběma zeměmi.
V Ola Kala vede kurzy: Umění sushi, Japonsko s příběhem

Scott Van Wagenen
Scott, přestože je newyorčan, mluví bezvadně česky. Slávu si v Čechách vydobyl proslulou burgrárnou v Berouně BlackDog, kterou založil a šéfoval kuchyni. Nyní vede i kuchyň její sestry BlackDog Cantina.
V Ola Kala vede kurzy: Mexiko autentické, Kuchyně Peru a další.
.jpg)
Carolina Soldati
Carolina se narodila a vyrůstala v Itálii v italsko-české kulinářské rodině v kraji známém produkcí prosecca. Její táta tam vlastní malé vinařství a máma provozuje restauraci. Odmalička se rodičům i prarodičům pletla pod nohama a nasávala atmosféru "la cucina italiana".
V Ola Kala vede kurzy: Podzim v Toskánsku, Pizza Gourmet

Martin Polačko
Martin je původem Slovák, ale v Praze žije přes 20 let. První a osudová práce pro něj byla mexická restaurace. Pak následoval pobyt v USA, kde si osvojil různé techniky vaření, které nyní využívá. Po návratu do Čech se pro změnu setkal s nejlepšími italskými kuchaři v Praze, se kterými měl tu čest – podle jeho vlastních slov – pracovat.
V Ola Kala vede kurzy: Tex-Mex a Salsa bar, kurzy italské kuchyně a další

Míša Landová
Míša je vášnivá cukrářská blogerka, jejíž povedená dílka, prověřené rady i recepty nalezneme na www.vikendovepeceni.cz. Tak dlouho jí její cukrářský koníček "sváděl", až se rozloučila s kolektivem v práci a podlehla. Od léta 2019 se plně věnuje cukrařině a pečení.
V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Minidortíky, Bezlepkové minidortíky, Macarons voilá, Stékaný dort, Pečeme z dýně (cupcakes, muffiny, cheesecake), Retro zákusky, Vánoční cukroví a další.

Hana Konečná
Hanka pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.
V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarty a tartaletky, Kynutá těsta, Nugátovo griliášový dort, Cukrářská škola letních dortů a další.
.jpg)
Pavlína Berzsiová
Pavlína Berzsiová je cukrářka tělem i duší a zejména velká profesionálka. Je viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové.
V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Cukroví a polevy, Kynutá těsta, Velikonoční cukroví a další.

Zuzana Kováč
Vystudovala Janáčkovu konzervatoř v Ostravě a 2 roky se věnovala výuce hry na klavír na ZUŠ v Ostravě a Rychvaldě. Odmalička snila o tom, že bude paní učitelkou. V Praze vystudovala Pedagogickou fakultu UK, obor český jazyk a hudební výchova. Krátce před mateřskou učila na základní škole a gymnáziu. Mámě v kuchyni pomáhala snad od pěti let, kdy pro tátu upekla svůj první štrůdl. Postupně se začala zajímat o to, jak připravit chutné jídlo zdravěji, z čerstvých surovin, bez spousty cukru, i v bezlepkové variantě. Své kuchařské dovednosti a znalosti rozšiřuje v Ola Kala již od roku 2011, kde pravidelně navštěvuje kurzy české i mezinárodní kuchyně. V současné době vaří hlavně svému tříletému synovi a roční dcerce a největší pochvalou pro ni je, když její zdravé jídlo chutná celé rodině.
V Ola Kala vede dětské kurzy: Kurzy zdravého vaření pro děti a mládež