• Připravujeme
    2 450Kč

Šéfkuchař

Jakub Mužík

Jakub Mužík

Jakub je gastronomický profesionál pracující ve **** hotelu, který se zajímá o moderní gastronomii a sous-vide. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.

Jakub pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu se vaří klasická česká kuchyně, Asie a hojně se používá metoda sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.

Jakub vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Domácí jídelníčky (hovězí, vepřové, kuřecí, ryby), M.D. Rettigová, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Umění sushi, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery  další.

Pizza a focaccia

Pizza & focaccia - FÍGLE DOMÁCÍHO PEČENÍ, TIRAMISU

Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!

Jedno slovo: Pizza! Není snad země na světě, kde by ho neznali:-).

Zaprvé těsto, zadruhé těsto.... Neapol, Janov, Řím. V každém kraji trochu jiné těsto, trochu jiná chuť.

Zvládnete si udělat doma s chutí (téměř) jako z pizzerie.

A navrch focaccia a nejvděčnější italský dezert - tiramisú.

Oblíbený kurz u teenagers a níže.

Charakteristika kurzu

Možná se to nezdá, když v pizzerii platíte účet, ale pizza je surovinově jedno z nejlevnějších jídel. Za stovku tak pořídíte bezva večeři pro celý dům. Klíč k úspěchu je těsto.  Stačí na něj jen mít ten správný recept a znát fígle jak upéct pizzu tak akorát. Ani vypečenou ani syrovou. Tohle všechno si osvojíte na kurzu v Ola Kala. A za to co vám zbyde si připravíte nadostižné tiramisú:-).

Co budeme vařit

  • Bazalkové pesto

  • Pizza – příprava kynutého těsta + různé varianty náplní

  • Focaccia s rozmarýnem a cherry rajčátky

  • Tiramisú

Naučíme vás

  • Pravé  a snadné těsto na pizzu a focaccia

  • Kynuté těsto, které kyne v lednici

  • Několik druhů pizzy

  • Správně rozehřát troubu

  • Připravit nejznámější italské pesto z čerstvé bazalky

  • Pracovat s mascarpone tak aby se nesrazilo

  • Používat italské piškoty a likér amaretto

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz PIZZA & FOCACCIA.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

pizza a focacciapizza a focacciapizza a focacciapizza a focacciapizza a focaccia

Autentické fotografie z kurzu

Pizza 1

Registrace do newsletteru

: