• Připravujeme
    3 600Kč
Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová, Jihoamerická masa a další.

Steak ze svíčkové a whisky - CO MUŽI MŮŽOU

Steak ze svíčkové a whisky - CO MUŽI MŮŽOU

Nejlepší maso? No přece svíčková!  Ideální na slehnutí? Prémiová whisky!

Akorát vyzrálý kus svíčkové zpracujeme do mrtě: carpaccio, tatarák a hlavně šťavnatý steak.

Svět správně propečených steaků a prémiové whisky! Není nic, co se nedozvíte.

K tomu si připravíme houbové ragú, gratinované brambory a chutný dezertDobrou chuť.

Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!

CHARAKTERISTIKA KURZU

 V jednoduchosti je krása. To platí v mnoha oblastech našeho života a často i v gastronomii.  Konkrétné u tohoto kurzu určitě:-). Budete pracovat s tou nejkvalitnější surovin a cílem bude si připravit báječný křehký biftek. Nic víc, nic míň. Půjde nám společně o to, abyste si ho připravili tak akorát podle vaší chuti. K tomu nezvadnou přílohu a ze "zbytků" vykouzlíte carpaccio a tatarák na italský způsob. Dezert s horkým glazé podtrhne prémiovost dnešního menu.  Vítáme vás na kurzu, kde budete pracovat s nejkvalitnějším masem!  Navíc ochutnáte drinky na bázi prémiové whisky speciálně navržené ke každému chodu. 

CO BUDEME VAŘIT A DEGUSTOVAT

"Vše ze svíčkové, 4x whisky, konkrétně:"

  • Carpaccio s rukolou, parmazánem a kapary
    Jura 10y

  • Tatarák se sušenými rajčaty, bruschetou a salátkem s dresinkem z francouzské hořčice 
    Compass Box Peat monster

  • Steak z jihoamerické vyzrálé svíčkové s houbovým ragú a gratinovanými bramborami
    Nikka From The Barrel

  • Bramborové šišky se švestkovým glazé a perníkem 
    Bushmills Blackbush

 

Tento kurz proběhne po vedením lektora a barmana, tzv. ambasadora degustovaných značek pro ČR.

NAUČÍME VÁS

  • nachystat a dochutit decentní carpaccio a bezvadný tatarák

  • upravovat křehké minutkové maso

  • tajemství přípravy šťavnatých steaků

  • zapékat (gratinovat) brambory

  • vytvořit parádní dezert s glazé ze slivovice

  • porozumět whisky, míchat nápoje a další triky barmana

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 21.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

ÚĆAST LEKTORA A BARMANA

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření Steak ze svíčkové a whisky. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Steak maso 3Steak carpaccio talirSteak carpaccioSteak tatarakSteak tatarakSteak tatarak talirSteak hlavni talirSteak dezert talir

Bushmills black bush 700mlCompass box peat monster 2019Nikka from the barrelDestilaty jura

Autentické fotografie z kurzu

 

Registrace do newsletteru

:
comgate platebni brana