KURZY S DESTILÁTY
- Připravujeme 3 900Kč

Tomáš Rott
Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous-vide.
Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová a další.
.jpg)
Steak ze svíčkové a whisky - CO MUŽI MŮŽOU
Nejlepší maso? No přece svíčková! Ideální na slehnutí? Prémiová whisky!
Akorát vyzrálý kus svíčkové zpracujeme do mrtě: carpaccio, tatarák a hlavně šťavnatý steak.
Svět správně propečených steaků a prémiové whisky! Není nic, co se nedozvíte.
K tomu si připravíme houbové ragú, gratinované brambory a chutný dezert. Dobrou chuť.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Na všech našich kurzech thajský ledový čaj s bylinkami dle receptury Ola Kala.
příběh KURZU
V jednoduchosti je krása. To platí v mnoha oblastech našeho života a často i v gastronomii. Konkrétné u tohoto kurzu určitě:-). Budete pracovat s tou nejkvalitnější surovin a cílem bude si připravit báječný křehký biftek. Nic víc, nic míň. Půjde nám společně o to, abyste si ho připravili tak akorát podle vaší chuti. K tomu nezvadnou přílohu a ze "zbytků" vykouzlíte carpaccio a tatarák na italský způsob. Dezert s horkým glazé podtrhne prémiovost dnešního menu. Vítáme vás na kurzu, kde budete pracovat s nejkvalitnějším masem! Navíc ochutnáte drinky na bázi prémiové whisky speciálně navržené ke každému chodu.
CO BUDEME VAŘIT A DEGUSTOVAT
"Vše ze svíčkové, 4x whisky, konkrétně:"
-
Carpaccio s rukolou, parmazánem a kapary + ELDEFLOWER HIGBALL
Johnnie Walker Black Label 12YO -
Tatarák se sušenými rajčaty, bruschetou a salátkem s dresinkem z francouzské hořčice + MAID IN SCOTLAND
Singleton 12YO Single Malt Scotch Whisky -
Steak z jihoamerické vyzrálé svíčkové s houbovým ragú a gratinovanými bramborami + MANHATTAN
Bulleit Bourbon Frontier whiskey - Bramborové šišky se švestkovým glazé a perníkem + DALWHINNIE 15YO
Dalwhinnie 15 YO Single Malt Scotch Whisky
Tento kurz proběhne po vedením lektora a barmana, tzv. ambasadora degustovaných značek pro ČR.
NAUČÍME VÁS
-
nachystat a dochutit decentní carpaccio a bezvadný tatarák
-
upravovat křehké minutkové maso
-
tajemství přípravy šťavnatých steaků
-
zapékat (gratinovat) brambory
-
vytvořit parádní dezert s glazé ze slivovice
-
porozumět whisky, míchat nápoje a další triky barmana
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 21.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 900 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
ÚĆAST LEKTORA A BARMANA
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína, pouze na vyžádání a v omezené míře
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření Steak ze svíčkové a whisky. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
FOTOGALERIE
Autentické fotografie z kurzu