• Připravujeme
    3 900Kč
Tomáš Rott

Tomáš Rott

Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous-vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová a další.

Steak ze svíčkové a whisky - CO MUŽI MŮŽOU

Steak ze svíčkové a whisky - CO MUŽI MŮŽOU

Nejlepší maso? No přece svíčková!  Ideální na slehnutí? Prémiová whisky!

Akorát vyzrálý kus svíčkové zpracujeme do mrtě: carpaccio, tatarák a hlavně šťavnatý steak.

Svět správně propečených steaků a prémiové whisky! Není nic, co se nedozvíte.

K tomu si připravíme houbové ragú, gratinované brambory a chutný dezertDobrou chuť.

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Na všech našich kurzech thajský ledový čaj s bylinkami dle receptury Ola Kala.

příběh KURZU

 V jednoduchosti je krása. To platí v mnoha oblastech našeho života a často i v gastronomii.  Konkrétné u tohoto kurzu určitě:-). Budete pracovat s tou nejkvalitnější surovin a cílem bude si připravit báječný křehký biftek. Nic víc, nic míň. Půjde nám společně o to, abyste si ho připravili tak akorát podle vaší chuti. K tomu nezvadnou přílohu a ze "zbytků" vykouzlíte carpaccio a tatarák na italský způsob. Dezert s horkým glazé podtrhne prémiovost dnešního menu.  Vítáme vás na kurzu, kde budete pracovat s nejkvalitnějším masem!  Navíc ochutnáte drinky na bázi prémiové whisky speciálně navržené ke každému chodu. 

CO BUDEME VAŘIT A DEGUSTOVAT

"Vše ze svíčkové, 4x whisky, konkrétně:"

  • Carpaccio s rukolou, parmazánem a kapary + ELDEFLOWER HIGBALL 
    Johnnie Walker Black Label 12YO

  • Tatarák se sušenými rajčaty, bruschetou a salátkem s dresinkem z francouzské hořčice  + MAID IN SCOTLAND
    Singleton 12YO Single Malt Scotch Whisky

  • Steak z jihoamerické vyzrálé svíčkové s houbovým ragú a gratinovanými bramborami + MANHATTAN
    Bulleit Bourbon Frontier whiskey

  • Bramborové šišky se švestkovým glazé a perníkem + DALWHINNIE 15YO
    Dalwhinnie 15 YO Single Malt Scotch Whisky

 

Tento kurz proběhne po vedením lektora a barmana, tzv. ambasadora degustovaných značek pro ČR.

NAUČÍME VÁS

  • nachystat a dochutit decentní carpaccio a bezvadný tatarák

  • upravovat křehké minutkové maso

  • tajemství přípravy šťavnatých steaků

  • zapékat (gratinovat) brambory

  • vytvořit parádní dezert s glazé ze slivovice

  • porozumět whisky, míchat nápoje a další triky barmana

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 21.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 900 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

ÚĆAST LEKTORA A BARMANA

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína, pouze na vyžádání a v omezené míře

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření Steak ze svíčkové a whisky. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Steak carpaccioSteak tatarakSteak gratinkySteak dezertSteak maso 3

Johnnie walker black label 12yoBulleit bourbon frontier whiskeySingleton 12yo single malt scotch whiskyDalwhinnie 15 yo single malt scotch whisky

Autentické fotografie z kurzu

 

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana