Kurzy jsou do odvolání (jehož konce nedohlédneme😊) pozastaveny v souladu s vládními opatřeními.Účastníky zrušených kurzů obešleme s náhradními termíny.Váš tým Ola Kala |
Kurzy jsou do odvolání (jehož konce nedohlédneme😊) pozastaveny v souladu s vládními opatřeními.Účastníky zrušených kurzů obešleme s náhradními termíny.Váš tým Ola Kala |
Scott, přestože je newyorčan, mluví bezvadně česky. Slávu si v Čechách vydobyl proslulou burgrárnou v Berouně BlackDog, kterou založil a šéfoval kuchyni. Nyní vede i kuchyň její sestry BlackDog Cantina.
V BlackDog Cantinase se připravují nejenom burgry, ale i rozličné pokrmy latinsko-americké kuchyně. Jeho prioritou v kuchyni jsou vždy kvalitní čerstvé suroviny od pečlivě vybíraných a pokud možno místních dodavatelů. Kromě českého prostředí Scott vařil a sbíral inspiraci po celém světě. Cestoval a vařil v Mexiku, Peru nebo Vietnamu. Scott si přirozeně uvědomuje ekologickou zodpovědnost a v kuchyni se snaží o co nejmenší, nejlépe žádnou ekologickou „stopu“. Přestože je ten, kterého si veřejnost vybaví přes burgry, latinskoamerická kuchyně a klidně i ta bezmasá, je jeho velkým koníčkem.
Scott vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Mexiko autentické, Kuchyně Peru a další.
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Nenapodobitelná!
Poznejte nečekaný vliv Asie v této jihoamerické kuchyni.
Peruánská kuchyně používá suroviny moře i hor. Je netradiční a delikátní.
Barvy, koření, zelenina, čerstvé bylinky.
Jak se v Peru zpracovávají brambory? Co třeba Causa, výborný bramborový sandvich.
Délka trvání kurzu: 4 hodiny
Objevíme různorodost peruánské kuchyně ovlivněné asijskými přistěhovalci.
Představíme si peruánské koření.
Ochutnáme peruánskou kachnu i tradiční proslulou úpravu ryby..
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.
Ceviche de lubina (ceviče z mořského vlka: tenké plátky ryby marinované v limetě se šalotkou)
Causa rellena (sandvich z brambory s kuřecím masem, avokádem a koriandrem)
Seco de pato (kachní ragú v silném vývaru s koriandrem, rýže)
Suspiro de Limeña (karamelový dezert s pusinkovou šlehačkou ochucenou portským a posypaný skořicí)
Filetovat rybu
Používat asijské ingredience v latinskoamerické kuchyni
Správně dusit maso
Správně používat pasty a koření na peruánský způsob
Výtečně připravit syrovou rybu
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Peru – tak vaří potomci Inků...
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.