• MEXIKO NETRADIČNÍ - smekněte sombréro
    8.11.2021 v 16:00
    volná místa
    (studio Žižkov)
    3 200Kč
    KOUPIT
Radek Příhonský

Radek Příhonský

Radek se s věcmi moc nemaže, je gastronomickým samorostem s úžasnými zkušenostmi a netušenými schopnostmi. Jeden den má na starosti recepci na ambasádě a druhý už rozjíždí gril ve svém foodtrucku, vykloní se z okénka a servíruje luxusní tacos...

Dále nás nepřestává překvapovat třeba svými buchtičkami se šodó, které tvoří pod značkou Pan Buchtička. Ono ale není divu, když má za sebou opravdu pestré gastronomické štace. Jsou jimi například Zahrada v Opeře, Grandhotel Pupp nebo roční angažmá v restauraci La Vierge v Jihoafrické republice. Má také bohaté zkušenosti z gastronomie v diplomatických službách, ať už pro různé recepce na českých ambasádách v zahraničí nebo přímo na Ministerstvu zahraničních věcí v období ministrování vyhlášeného gurmána Karla Schwarzenbergra.

Radek vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Mexiko netradiční, Roční klub a další

Mexiko netradiční - TO SE MUSÍ ZKUSIT

Mexiko netradiční - SMEKNĚTE SOMBRÉRO

Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!

Vyladěné chutě mexického menu, které vám jen tak někde nenabídnou.

Typický mexický street food  se sýrem nebo chorizem uvnitř, servírujeme na banánovém listuDomácí salsa Rojo Chipotle, naučte se jí.

Hlavní talíř Olé. Vepřové v chilli omáčce, tortilla , černé fazole a čerstvý sýr. 

Banán, kokos, karamel... mňamka na závěr

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Pojďme společně objevit typické mexické chutě, které jste ještě nejedli. Mexická kuchyně je pestrá a hravá. Nejsou to jen tacos, quacamole, quesadilla..., i když nic proti nim😊 . Tohle mexické menu je autentické, výživné, pálivé, kyselé i sladké. Zkrátka hraje všemi chutěmi a kdyby umělo zpívat, tak bychom si s ním i zanotovali. Přijďte ho vyzkoušet a staňte se Mariachi pravých mexických chutí. Vyzkoušejte si autentické Mexiko, které vás jinde nenaučí. Olé. 

CO BUDEME VAŘIT

  • Tamales de Queso (plněné taštičky, 2 náplně, 2 způsoby přípravy)

  • Rojo Chipotle (červená salsa s chipotle papričkami)

  • Carne Adobada (vepřová krkovička v kyselé chilli omáčce), tortilla

  • Frijoles de la Olla (mexické fazole se sýrem)

  • Smažený banán v kokosu s karamelovou omáčkou

NAUČÍME VÁS

  • Pracovat s netradičními surovinami: avokádový olej, agáve sirup, jalapeño 

  • Těsto z kukuřičné mouky Masa Harina

  • Správně používat sušené i čerstvé papričky

  • Správně vychutit černé mexické fazole

  • Kde nakoupit správné suroviny a koření na všechny pokrmy

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 200 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu na památku

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Mexiko netradiční, Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Mexiko netradicni tamalesMexiko netradicni tamales miniMexiko netradicni krkovice 1Mexiko netradicni krkovice 2Mexiko netradicni bananMexiko netradicni banan 2

Registrace do newsletteru

:
comgate platebni brana