• MEXIKO HITY
    12.11.2022 v 16:00
    volná místa
    (studio Žižkov)
    3 300Kč
    KOUPIT
Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za 17 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské Fusion a poslední dva roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala. 

Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Asijské street food, Asijské Fusion, Jihoamerická masa a další.

Mexiko hity - NA PRVNÍ DOBROU

Mexiko hity - NA PRVNÍ DOBROU

Vše co si napoprvé představíte, když se řekne Mexiko na talíři

Co čekáte, to dostanete: chilli papričky, avokádo, fazole, limety, tortilly...

Možná znáte z bister, teď si sami vyzkoušejte, jak je to hravé, jak je to snadné.

Sladké, kyselé, pálivé a barevně božské!

Degustace až 12 druhů francouzských vín je součástí našich kurzů vaření.

Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!

CHARAKTERISTIKA KURZU

Tomuhle výletu do Mexika budete rozumět, i když třeba nemluvíte španělsky:-). Barevné a hravé menu, které zlidovělo i v evropských bistrech a restauracích nebo street foodových stáncích. Guacamole, burrito, tacos..., všechno tohle máme rádi v nejlepší mexické restauraci ve městě. Přesně tohle nám vždycky chutná. Pojďme si tu parádu příště připravit doma! Je to jednoduché, je to božské.

CO BUDEME VAŘIT

  • Sopa Azteca (voňavá polévka s tortillou)

  • Tacos Al Pastor (delikátní kombinace masa, ovoce a chilli)

  • Burrito Birria (z hovězích žeber, fazolí, chilli a guacamole)

  • Churros (paráda z odpalovaného těsta s hořkou čokoládou)

NAUČÍME VÁS

  • Barevný plating mexických pokrmů

  • Správně ohřívat kukuřičné i pšeničné tortilly

  • Používat sušené chilli a znát rozdíly v různých chilli papričkách

  • Připravovat krémové guacamole a salsy

  • Marinovat maso nečekaným způsobem

  • Připravit odpalované těsto

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu na památku

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Mexiko hity.  
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Mexiko sopaMexiko tacosMexiko burritoMexiko churros

Registrace do newsletteru

:
comgate platebni brana