AMERICKÁ KUCHYNĚ
- Připravujeme2 900Kč
Šéfkuchař

Scott Van Wagenen
Scott, přestože je newyorčan, mluví bezvadně česky. Slávu si v Čechách vydobyl proslulou burgrárnou v Berouně BlackDog, kterou založil a šéfoval kuchyni. Nyní vede i kuchyň její sestry BlackDog Cantina.
V BlackDog Cantinase se připravují nejenom burgry, ale i rozličné pokrmy latinsko-americké kuchyně. Jeho prioritou v kuchyni jsou vždy kvalitní čerstvé suroviny od pečlivě vybíraných a pokud možno místních dodavatelů. Kromě českého prostředí Scott vařil a sbíral inspiraci po celém světě. Cestoval a vařil v Mexiku, Peru nebo Vietnamu. Scott si přirozeně uvědomuje ekologickou zodpovědnost a v kuchyni se snaží o co nejmenší, nejlépe žádnou ekologickou „stopu“. Přestože je ten, kterého si veřejnost vybaví přes burgry, latinskoamerická kuchyně a klidně i ta bezmasá, je jeho velkým koníčkem.
Scott vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Mexiko autentické, Kuchyně Peru a další.

MEXIKO autentické - PÁLÍ A CHUTNÁ, SKVĚLÝ DEZERT
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Autentické pokrmy a receptury přímo od zdroje.
Legendární Salsa, Guacamole nebo Enchilada.
Hodně zeleniny, koření a barev.
Jídla plná slunce a dobré nálady!
Charakteristika kurzu
Objevíme jednoduchost i bohatost pravé mexické kuchyně.
Dozvíme se, jak se vaří v různých regionech Mexika.
Naučíme se pracovat s masa harina, typickou kukuřičnou moukou.
Uvaříme dobroty s minimem masa a spoustou barev.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.
Co budeme vařit
Guacamole
Pico de gallo (salát)
Sopes a Tacos (mexické placky)
Kuřecí Enchilada en mole coloradito
Mexická rýže
Tres Leches cake (dezert)
Naučíme vás
-
Pracovat s chilli papričkami a masa harina
-
Po kuchyňsku nakládat s nožem
-
Vyznat se dobře v koření a správně ho používat
-
Pravou mexickou salsu (vařit, ne tančit 😊)
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
Suroviny
Přípravu receptur
Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Mexiko autentické
Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
Fotogalerie
Autentické fotografie ze kurzu