AMERICKÁ KUCHYNĚ
- Připravujeme3 600Kč
Jan Matějka
Honza je zkušený šéfkuchař a lektor, který sbíral zkušenosti ve vyhlášených restauracích v Praze. Již jako velmi mladý dostal svou první nabídku na post šéfkuchaře a chvíli na to přišla možnost vyjet do Ameriky dělat sous chefa v Miami na Floridě. Vydal se za ní...
Po návratu působil ještě nějaký čas jako šéfkuchař a pak se vydal "na ulici" na cestu zvanou streetfood. Můžete ho potkávat na různých akcích s jeho projektem Punk StrEATfood. Kuchaře chtěl dělat už od 13 let, takže vaření je pro něj opravdovou vášní. Honza vede kurzy v češtině a angličtině
V Ola Kala vede kurzy: Latinská Amerika a další.
Latinská Amerika - PERU, MEXIKO, BRAZÍLIE. NOVINKA 2024.
Menu inspirované pobytem v Miami (71% obyvatel jsou Hispánci).
Tradiční pokrmy Peru, Mexika a Brazílie.
3 chody, 3 země, 3 nezaměnitelné chutě! A sladký dezert navrch.
Suroviny a koření Latinské Ameriky. Seznamte se.
NOVINKA 2024.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
PŘÍBĚH KURZU
Projděte se s Ola Kala ulicemi měst a vesnic Latinské Ameriky. V každé zemi ochutnejte tradiční jídla. Jestli nemáte tolik času, abyste navštívili každou zemi zvlášť, můžete se také vydat na Floridu, do Miami. Tak jako lektor kurzu Honza, kterého roční pobyt v Miami inspiroval k sestavení tohoto menu. Florida je totiž geograficky jen kousek od států Střední a zejména pak Latinské Ameriky. Vlivy kuchyní těchto částí světa se tam setkávají na jednom místě, "na jednom talíři". Ochutnejte a naučte se recepty, které se staly legendami jak ve svých zemích, tak na celém světě. Nejen fotbal = Latinská Amerika:-).
CO BUDEME VAŘIT
-
Peruánské Ceviche (syrové marinované ryby s batáty)
-
Mexické Mole Rojo s trhaným kuřecím a rýží
-
Brazilská Feijoada (podávaná s bagetkou)
-
Smažený banán v kokosu s čokoládou (Mexiko)
NAUČÍME VÁS
-
Filetovat rybu
-
Marinovat syrové ryby
-
Pracovat s papričkami Ancho a Guachillo
-
Používat sušené ovoce do omáčky
-
Exotický dezert
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.30 (počítejte s délkou kurzu 4,5 hod.).
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené techniky kuchařů ulice a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Latinská Amerika - PERU, MEXIKO, BRAZÍLIE. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.