• Připravujeme
    3 600Kč
Jan Matějka

Jan Matějka

Honza je zkušený šéfkuchař a lektor, který sbíral zkušenosti ve vyhlášených restauracích v Praze. Již jako velmi mladý dostal svou první nabídku na post šéfkuchaře a chvíli na to přišla možnost vyjet do Ameriky dělat sous chefa v Miami na Floridě. Vydal se za ní...


 

Po návratu působil ještě nějaký čas jako šéfkuchař a pak se vydal "na ulici" na cestu zvanou streetfood. Můžete ho potkávat na různých akcích s jeho projektem Punk StrEATfood. Kuchaře chtěl dělat už od 13 let, takže vaření je pro něj opravdovou vášní. Honza vede kurzy v češtině a angličtině

V Ola Kala vede kurzy: Latinská Amerika a další.

Latinská Amerika - PERU, MEXIKO, BRAZÍLIE

Latinská Amerika - PERU, MEXIKO, BRAZÍLIE. NOVINKA 2024.

Menu inspirované pobytem v Miami (71% obyvatel jsou Hispánci).

Tradiční pokrmy Peru, Mexika a Brazílie.

3 chody, 3 země, 3 nezaměnitelné chutě! A sladký dezert navrch.

Suroviny a koření Latinské Ameriky. Seznamte se.

NOVINKA 2024.
Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)

 

PŘÍBĚH KURZU

Projděte se s Ola Kala ulicemi měst a vesnic Latinské Ameriky. V každé zemi ochutnejte tradiční jídla. Jestli nemáte tolik času, abyste navštívili každou zemi zvlášť, můžete se také vydat na Floridu, do Miami. Tak jako lektor kurzu Honza, kterého roční pobyt v Miami inspiroval k sestavení tohoto menu. Florida je totiž geograficky jen kousek od států Střední a zejména pak Latinské Ameriky. Vlivy kuchyní těchto částí světa se tam setkávají na jednom místě, "na jednom talíři". Ochutnejte a naučte se recepty, které se staly legendami jak ve svých zemích, tak na celém světě. Nejen fotbal = Latinská Amerika:-).

CO BUDEME VAŘIT

  • Peruánské Ceviche (syrové marinované ryby s batáty)

  • Mexické Mole Rojo s trhaným kuřecím a rýží

  • Brazilská Feijoada (podávaná s bagetkou)

  • Smažený banán v kokosu s čokoládou (Mexiko)

NAUČÍME VÁS

  • Filetovat rybu

  • Marinovat syrové ryby

  • Pracovat s papričkami Ancho a Guachillo

  • Používat sušené ovoce do omáčky

  • Exotický dezert

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.30 (počítejte s délkou kurzu 4,5 hod.).

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH 

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené techniky kuchařů ulice a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Latinská Amerika - PERU, MEXIKO, BRAZÍLIE.  Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

LA cevicheLA moleLA feijoadaLA banan

Autentické fotografie z kurzu

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana