ITALSKÁ KUCHYNĚ
- Připravujeme3 300Kč
Šéfkuchař

Tomáš Rott
Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous-vide.
Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová, Jihoamerická masa a další.

Sardinie = jiná Itálie - OCHUTNÁTE, OCENÍTE
Poznejte jedinečnost a rozmanitost sardské kuchyně.
Sardinie je slunce, pláže a pecorino na mnoho způsobů.
Čerstvá salsiccia, pečené těstoviny fregola, chobotničky, sardský chléb.
Typická kotlíková metoda vaření.
Sardská kuchyně se nerovná kuchyně italská, ale chutná taky skvěle!
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů italských a francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
Charakteristika kurzu
Během tohoto odpoledního kurzu budete mít možnost poznat druhy sardských těstovin a ukážeme si, co neobvyklého lze připravit z typického sardského chleba.
Společně objevíme rozmanitost využití typické italské klobásy Salsiccia při vaření a rozebereme využití tradičního italského sýra Pecorino, jehož historickým domovem je právě Sardinie.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé, milovníky tohoto nádherného ostrova a je úvodem do sardské kuchyně.
Co budeme vařit
-
Královské krevety na marsale
-
Fregola s moscardini ragú (ragú z malých chobotniček)
-
Pane fratau se salsicciou, pecorinem a zastřeným vejcem (tradiční sardské lasagne - jiné než známe z Itálie)
-
Sebadas (smažené sýrové taštičky s medem)
Naučíme vás
-
Používat typický sardský chléb pane carasau různými způsoby
-
Uvařit zastřené vejce jako profík
-
Zpracovat malé chobotničky
-
Připravit netypickým způsobem klobásky salsiccia
-
Vytvořit speciální těsto na dezert z tvrdozrnné pšenice
-
Udělat netradiční tvarohovo-pecorinovou náplň do dezertu
-
Nakoupit originální suroviny
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – italská a francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Sardinie
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
Fotogalerie
Autentické fotografie z kurzu