• Připravujeme
    2 900Kč

Šéfkuchař

Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, Jihoamerická masa, Středomořská kuchyně na jachtě a další

Sardinie - NOVINKA !

Sardinie = jiná Itálie - OCHUTNÁTE, OCENÍTE

Poznejte jedinečnost a rozmanitost sardské kuchyně.

Sardinie je slunce, pláže a Pecorino na mnoho způsobů.

Čerstvá salsiccia, pečené těstoviny fregola, chobotničky, sardský chléb.

Typická kotlíková metoda vaření.

Sardská kuchyně se nerovná kuchyně italská, ale chutná taky skvěle!

Charakteristika kurzu

Během tohoto odpoledního kurzu budete mít možnost poznat druhy sardských těstovin a ukážeme si, co neobvyklého lze připravit z typického sardského chleba.

Společně objevíme rozmanitost využití typické italské klobásy Salsiccia při vaření a rozebereme využití tradičního italského sýra Pecorino, jehož historickým domovem je právě Sardinie.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé, milovníky tohoto nádherného ostrova a je úvodem do sardské kuchyně.

Co budeme vařit

  • Sardinka v šafránové tempuře

  • Fregola s moscardini ragú (ragú z malých chobotniček)

  • Pane fratau se salsicciou, pecorinem a zastřeným vejcem (tradiční sardské lasagne - jiné než známe z Itálie)

  • Sebadas (smažené sýrové taštičky s medem)

Naučíme vás

  • Používat typický sardský chléb pane carasau různými způsoby

  • Uvařit zastřené vejce jako profík

  • Zpracovat malé chobotničky

  • Připravit netypickým způsobem klobásky salsiccia

  • Vytvořit speciální těsto na dezert z tvrdozrnné pšenice

  • Udělat netradiční tvarohovo-pecorinovou náplň do dezertu

  • Nakoupit originální suroviny

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Sardinie

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Sardinie sardinkySardinie chobotniceSardinie chlebSardinie sardunky talir 2Sardinie ragu talirSardinie lasagne 3Sardinie lasagne 4Sardinie dezert 2Sardinie dezert detail

Autentické fotografie z kurzu

 

Sardinie zelenina Sardinie priprava Sardinie chobot Sardinie chleba Sardinie fregola Sardinie ragu hrnec Sardinie panev Sardinie pecorino Sardinie lasagne priprava Sardinie lasagne nacate Sardinie dezert testo Sardinie dezert detail Sardinie 1 Sardinie 2 Sardinie dezert kurz

Registrace do newsletteru

: