ITALSKÁ KUCHYNĚ
- SARDINIE
8.4.2025 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 300Kč
Objednat
Šéfkuchař

Tomáš Rott
Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous-vide.
Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová a další.

Sardinie = Itálie jinak - ÚCHVATNÉ PLÁŽE, DELIKÁTNÍ KUCHYNĚ
Poznejte jedinečnost a rozmanitost sardské kuchyně.
Sardinie je slunce, pláže a pecorino na mnoho způsobů.
Čerstvá salsiccia, pečené těstoviny fregola, chobotničky, sardský chléb.
Sardská kuchyně se nerovná kuchyně italská, ale chutná taky skvěle!
Tento kurz obvykle vyhlašujeme pouze jednou za rok.
Ola Kala domácí limoncello z limone di Sorrento namísto "grazie". Pro všechny účastníky.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
Na všech našich kurzech thajský ledový čaj s bylinkami dle receptury Ola Kala.
příběh kurzu
Během tohoto odpoledního kurzu budete mít možnost poznat druhy sardských těstovin a ukážeme si, co neobvyklého lze připravit z typického sardského chleba.
Společně objevíme rozmanitost využití typické italské klobásy Salsiccia při vaření a rozebereme využití tradičního italského sýra Pecorino, jehož historickým domovem je právě Sardinie.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé, milovníky tohoto nádherného ostrova a je úvodem do sardské kuchyně.
Co budeme vařit
-
Královské krevety na marsale
-
Fregola s moscardini ragú (ragú z malých chobotniček)
-
Pane fratau se salsicciou, pecorinem a zastřeným vejcem (tradiční sardské lasagne - jiné než známe z Itálie)
-
Sebadas (smažené sýrové taštičky s medem)
Naučíme vás
-
Používat typický sardský chléb pane carasau různými způsoby
-
Uvařit zastřené vejce jako profík
-
Zpracovat malé chobotničky
-
Připravit netypickým způsobem klobásky salsiccia
-
Vytvořit speciální těsto na dezert z tvrdozrnné pšenice
-
Udělat netradiční tvarohovo-pecorinovou náplň do dezertu
-
Nakoupit originální suroviny
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Sardinie
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
Fotogalerie
Autentické fotografie z kurzu