• PIZZA A FOCACCIA
    28.8.2023 v 16:00
    volná místa
    (studio Žižkov)
    3 300Kč
    Objednat

Šéfkuchař

Jakub Mužík

Jakub Mužík

Jakub je gastronomický profesionál pracující ve **** hotelu, který se zajímá o moderní gastronomii a sous-vide. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.

Jakub pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu se vaří klasická česká kuchyně, Asie a hojně se používá metoda sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.

Jakub vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Domácí jídelníčky (hovězí, vepřové, kuřecí, ryby), B&W burger, Burger & brownies, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Umění sushi, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery  další.

Pizza a focaccia

Pizza & focaccia - FÍGLE DOMÁCÍHO PEČENÍ, TIRAMISU

Jedno slovo: Pizza! Není snad země na světě, kde by ho neznali:-).

Zaprvé těsto, zadruhé těsto.... Neapol, Janov, Řím. V každém kraji trochu jiné těsto, trochu jiná chuť.

Salát caprese s domácím bazalkovým pestem.

A navrch focaccia a nejvděčnější italský dezert - tiramisú.

Oblíbený kurz u teenagers.

Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů italských a francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).

Charakteristika kurzu

Možná se to nezdá, když v pizzerii platíte účet, ale pizza je surovinově jedno z nejlevnějších jídel. Za stovku tak pořídíte bezva večeři pro celý dům. Klíč k úspěchu je těsto.  Stačí na něj jen mít ten správný recept a znát fígle jak upéct pizzu tak akorát. Ani vypečenou ani syrovou. Tohle všechno si osvojíte na kurzu v Ola Kala. Navrch ještě čerstvé bazalkové pesto. A za to co vám zbyde si připravíte nadostižné tiramisú:-).

Co budeme vařit

  • Originální salát caprese s domácím bazalkový pestem

  • Pizza – příprava kynutého těsta + různé varianty náplní

  • Focaccia s rozmarýnem a cherry rajčátky

  • Tiramisú - nedostižný a rychlý dezert

Naučíme vás

  • Pravé  a snadné těsto na pizzu a focacciu

  • Několik druhů pizzy, variantry podle chuti

  • Správně rozehřát troubu

  • Připravit nejznámější italské pesto z čerstvé bazalky

  • Pracovat s mascarpone tak aby se nesrazilo

  • Používat italské piškoty a likér amaretto

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz PIZZA & FOCACCIA.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

IT pizza surovinyIT pizza capreseIT pizza talir syr 2Pizza talir 3IT pizza talir syrIT pizza talir sunkaIT pizza talir syr olivyPizza gourmet talir 4Pizza gourmet talir 2Pizza focacciaIT pizza tiramisu houf

Autentické fotografie z kurzu

možnost vege
IT pizza chorizo IT pizza syr IT pizza testo IT pizza papir IT pizza papir a Pizza priprava Pizza 1 Pizza talir Pizza talir 5 IT pizza tiramisu IT pizza tiramisu talirek

Registrace do newsletteru

:
benefit plus sodexo Edenred Benefity comgate platebni brana