ITALSKÁ KUCHYNĚ
- PIZZA A FOCACCIA
28.8.2023 v 16:00
volná místa
(studio Žižkov)
3 300Kč
Objednat
Šéfkuchař

Jakub Mužík
Jakub je gastronomický profesionál pracující ve **** hotelu, který se zajímá o moderní gastronomii a sous-vide. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.
Jakub pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu se vaří klasická česká kuchyně, Asie a hojně se používá metoda sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.
Jakub vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Domácí jídelníčky (hovězí, vepřové, kuřecí, ryby), B&W burger, Burger & brownies, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Umění sushi, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery další.

Pizza & focaccia - FÍGLE DOMÁCÍHO PEČENÍ, TIRAMISU
Jedno slovo: Pizza! Není snad země na světě, kde by ho neznali:-).
Zaprvé těsto, zadruhé těsto.... Neapol, Janov, Řím. V každém kraji trochu jiné těsto, trochu jiná chuť.
Salát caprese s domácím bazalkovým pestem.
A navrch focaccia a nejvděčnější italský dezert - tiramisú.
Oblíbený kurz u teenagers.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů italských a francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
Charakteristika kurzu
Možná se to nezdá, když v pizzerii platíte účet, ale pizza je surovinově jedno z nejlevnějších jídel. Za stovku tak pořídíte bezva večeři pro celý dům. Klíč k úspěchu je těsto. Stačí na něj jen mít ten správný recept a znát fígle jak upéct pizzu tak akorát. Ani vypečenou ani syrovou. Tohle všechno si osvojíte na kurzu v Ola Kala. Navrch ještě čerstvé bazalkové pesto. A za to co vám zbyde si připravíte nadostižné tiramisú:-).
Co budeme vařit
-
Originální salát caprese s domácím bazalkový pestem
-
Pizza – příprava kynutého těsta + různé varianty náplní
-
Focaccia s rozmarýnem a cherry rajčátky
-
Tiramisú - nedostižný a rychlý dezert
Naučíme vás
-
Pravé a snadné těsto na pizzu a focacciu
-
Několik druhů pizzy, variantry podle chuti
-
Správně rozehřát troubu
-
Připravit nejznámější italské pesto z čerstvé bazalky
-
Pracovat s mascarpone tak aby se nesrazilo
-
Používat italské piškoty a likér amaretto
a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz PIZZA & FOCACCIA.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
Fotogalerie
Autentické fotografie z kurzu
