ITALSKÁ KUCHYNĚ
- PIZZA A FOCACCIA
11.10.2024 v 16:00
obsazeno
(studio Žižkov)
3 300Kč
- PIZZA A FOCACCIA
15.11.2024 v 16:00
volná místa
(studio Žižkov)
3 300Kč
Objednat
Cena zahrnuje i videorecept
Šéfkuchař
Jakub Mužík
Jakub je gastronomický profesionál, dlouholetý kuchař ve **** hotelu. Nyní ho potkáte v barvách Ola Kala na mnoha kurzech i v našem food trucku Ola Kala Van, jak připravuje výbornou BX placku i další street food mňamky. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.
Jakub mimo jiné pracoval jako sous chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu připravoval českou i arabskou kuchyni, asijské dobroty a mnohdy se nechal unést i metodou sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.
Jakub vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Menu ala carte (hovězí, kuřecí, ryby), B&W burger, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Italská rizota, Boloňské ragú a lasagne, Umění sushi, Japonsko s příběhem, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery a další.
Pizza & focaccia - FÍGLE DOMÁCÍHO PEČENÍ, TIRAMISU
Jedno slovo: Pizza! Není země na světě, kde by ho neznali:-).
Zaprvé těsto, zadruhé těsto.... Neapol, Janov, Řím. V každém kraji jiné těsto, trochu jiná chuť.
Salát caprese s bazalkovým pestem, focaccia a nejvděčnější italský dezert - tiramisú.
Oblíbený kurz u teenagers.
Ola Kala domácí limoncello z limone di Sorrento namísto "grazie". Pro všechny účastníky.
Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
Charakteristika kurzu
Možná se to nezdá, když v pizzerii platíte účet, ale pizza je surovinově jedno z nejlevnějších jídel. Za stovku tak pořídíte bezva večeři pro celý dům. Klíč k úspěchu je těsto. Stačí na něj jen mít ten správný recept a znát fígle jak upéct pizzu tak akorát. Ani moc vypečenou ani syrovou. Tohle všechno si osvojíte na kurzu v Ola Kala. Navrch ještě čerstvé bazalkové pesto. A za to co vám zbyde si připravíte nadostižné tiramisú:-).
Co budeme vařit
-
Originální salát caprese s domácím bazalkový pestem
-
Pizza – příprava kynutého těsta + různé varianty náplní
-
Focaccia s rozmarýnem a cherry rajčátky
-
Tiramisú - nedostižný a rychlý dezert
Naučíme vás
-
Pravé a snadné těsto na pizzu a focacciu
-
Několik druhů pizzy, variantry podle chuti
-
Správně rozehřát troubu
-
Připravit nejznámější italské pesto z čerstvé bazalky
-
Pracovat s mascarpone tak aby se nesrazilo
-
Používat italské piškoty a likér amaretto
a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz PIZZA & FOCACCIA.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.