• PASTA FRESCA
    21.3.2025 v 16:00
    poslední volná místa (2)
    (studio Žižkov)
    3 300Kč
    Objednat

Cena zahrnuje i videorecept

Šéfkuchař

Luboš Rychvalský

Luboš Rychvalský

Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko, Řecko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku. 

Na naší gastronomickou mapu se zapsal jako ten, kdo dal život legendární arabské restauraci Dahab v centru Prahy, kterou vlastnil. Ve svém životě se už potkal s různými výzvami, a tak lektorování u nás bere jako zábavu a vytržení z rutiny. Dokáže uvařit v podstatě všechno, ale vždy klade důraz na to, aby to bylo z prvotřídních surovin. Luboš vede kurzy v češtině a angličtině

V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Řecká kuchyně, Maroko, Roční VIP klub a další..

Pasta fresca

Pasta fresca - KOUZLO VLASTNÍCH TĚSTOVIN

Čerstvé, domácí, lahodné, podle původních receptur = Pasta fresca v Ola Kala.
Ravioli, tortellini, tagliatelle, pappardelle: vyzkoušejte si je všechny!

Tajemství dokonalého těsta. To musíte umět. Navíc domácí bruschetta.

Ola Kala domácí limoncello z limone di Sorrento namísto "grazie". Pro všechny účastníky.

Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
Na všech našich kurzech thajský ledový čaj s bylinkami dle receptury Ola Kala.

PŘÍBĚH kurzu

Dvě slova, pasta fresca. Čerstvé těstoviny. Jednoduché, zábavné a zaručeně čerstvé. Vydejte se na italský výlet, který si jednoduše užijete. Příprava těsta, tvarování rozličných tvarů, kreativita sama... Už jste jedli lepší těstoviny? My ne. Zapomeňte na špagety jak jste je znali dosud. Od teďka už jen pasta fresca.

Co budeme vařit

  • Crostini con peperoni arrosto (toustíky s pečenou paprikou) - domácí bruschetta!

  • Domácí těsto na čerstvé těstoviny různých tvarů a tloušťky

    • Plněné ravioli, tortellini – sýrovou náplní 

    • Pasta aglio olio

    • Máslová omáčka se šalvějí

  • Cantucci Toscani (italské mandlové sušenky)

Naučíme vás

  • Péct, loupat a marinovat papriku

  • Používat mouku farina 00 extra a semolu (mouku z tvrdozrné pšenice)

  • Plněné těstoviny (ravioli, tortelini)

  • Vařit čerstvé těstoviny (postup je odlišný od vaření klasických těstovin)

  • Máslovou emulzi - omáčku

  • Typický toskánský dezert

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH 

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Pasta fresca.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

IT paste crostiniIT pasta aglioIT pasta ravioliIT pasta cantucciIT limoncello

Autentické fotografie z kurzu

možnost vege video recept
Bagety Bagety 2 Crostini 2 Crostini Testo Pasta fresca lide Pasta fresca testo 2 Pasta fresca na pekaci 	Pasta fresca cerstve Pasta fresca ravioli na stole Pasta 1 Pasta 2 Pasta Aglio 1 Ravioli

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana