ITALSKÁ KUCHYNĚ
- PASTA FRESCA
21.3.2025 v 16:00
poslední volná místa (2)
(studio Žižkov)
3 300Kč
Objednat
Cena zahrnuje i videorecept
Šéfkuchař

Luboš Rychvalský
Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko, Řecko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku.
Na naší gastronomickou mapu se zapsal jako ten, kdo dal život legendární arabské restauraci Dahab v centru Prahy, kterou vlastnil. Ve svém životě se už potkal s různými výzvami, a tak lektorování u nás bere jako zábavu a vytržení z rutiny. Dokáže uvařit v podstatě všechno, ale vždy klade důraz na to, aby to bylo z prvotřídních surovin. Luboš vede kurzy v češtině a angličtině
V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Řecká kuchyně, Maroko, Roční VIP klub a další..

Pasta fresca - KOUZLO VLASTNÍCH TĚSTOVIN
Čerstvé, domácí, lahodné, podle původních receptur = Pasta fresca v Ola Kala.
Ravioli, tortellini, tagliatelle, pappardelle: vyzkoušejte si je všechny!
Tajemství dokonalého těsta. To musíte umět. Navíc domácí bruschetta.
Ola Kala domácí limoncello z limone di Sorrento namísto "grazie". Pro všechny účastníky.
Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
Na všech našich kurzech thajský ledový čaj s bylinkami dle receptury Ola Kala.
PŘÍBĚH kurzu
Dvě slova, pasta fresca. Čerstvé těstoviny. Jednoduché, zábavné a zaručeně čerstvé. Vydejte se na italský výlet, který si jednoduše užijete. Příprava těsta, tvarování rozličných tvarů, kreativita sama... Už jste jedli lepší těstoviny? My ne. Zapomeňte na špagety jak jste je znali dosud. Od teďka už jen pasta fresca.
Co budeme vařit
-
Crostini con peperoni arrosto (toustíky s pečenou paprikou) - domácí bruschetta!
-
Domácí těsto na čerstvé těstoviny různých tvarů a tloušťky
-
Plněné ravioli, tortellini – sýrovou náplní
-
Pasta aglio olio
-
Máslová omáčka se šalvějí
-
-
Cantucci Toscani (italské mandlové sušenky)
Naučíme vás
-
Péct, loupat a marinovat papriku
-
Používat mouku farina 00 extra a semolu (mouku z tvrdozrné pšenice)
-
Plněné těstoviny (ravioli, tortelini)
-
Vařit čerstvé těstoviny (postup je odlišný od vaření klasických těstovin)
-
Máslovou emulzi - omáčku
-
Typický toskánský dezert
a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Pasta fresca.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
Fotogalerie
Autentické fotografie z kurzu

