• PASTA FRESCA - kouzlo vlastních těstovin
    2.2.2021 v 16:00
    poslední volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Václav Šulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...

 

Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která byla zaměřená na typickou místní kuchyni. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT s názvem Vše o vaření. Dále se věnoval vedení obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projekt zavádění čerstvých convenience výrobků pro jeden z obchodních řetězců v ČR.

Vašek vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Italské jehněčí od A do Z, Pasta Fresca, Pizza a focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Itálie "vegetariana", Burger & brownies, Jihoamerická masa a další.

Pasta fresca

Pasta fresca - KOUZLO VLASTNÍCH TĚSTOVIN

Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!

Čerstvé, domácí, lahodné, podle původních receptur = Pasta fresca v Ola Kala.

Jednoduše dokonalé! Hned ke konzumaci a zbytek si usušíte napříště.

Ravioli, tortellini, tagliatelle, pappardelle: vyzkoušejte si je všechny!

Tajemství dokonalého těsta. To musíte umět.

Na žádném jiném kurzu vaření nebudete tak zamoukovaní:-)

Charakteristika kurzu

Dvě slova, pasta fresca. Čerstvé těstoviny. Jednoduché, zábavné a zaručeně čerstvé. Vydejte se na italský výlet, který si jednoduše užijete. Příprava těsta, tvarování rozličných tvarů, kreativita sama... Už jste jedli lepší těstoviny? My ne. Zapomeňte na špagety jak jste je znali dosud. Od teďka už jen pasta fresca.

Co budeme vařit

  • Crostini con peperoni arrosto (toustíky s pečenou paprikou)

  • Domácí těsto na čerstvé těstoviny různých tvarů a tloušťky

    • Plněné ravioli, tortellini – dýňovou náplní s ricottou

    • Tagliatelle ai funghi (s houbami)

    • Máslová omáčka se šalvějí

  • Žloutkový šlehaný krém zabaglione s ovocem

Naučíme vás

  • Péct, loupat a marinovat papriku

  • Používat mouku farina 00 extra a semolu (mouku z tvrdozrné pšenice)

  • Plněné těstoviny (ravioli, tortelini)

  • Náplň z dýňového pyré

  • Vařit čerstvé těstoviny (postup je odlišný od vaření klasických těstovin)

  • Máslovou emulzi - omáčku

  • Šlehat žloutky na páře s dezertním vínem 

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH 

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Pasta Fresca.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Pasta fresca crostiniPasta fresca dezertPasta fresca cerstvePasta fresca talirpasta frescapasta frescapasta frescapasta fresca

Autentické fotografie z kurzu

Pasta Fresca 1 Pasta fresca mouka Pasta fresca cerstve 3 Pasta Fresca 3 Pasta Fresca 4 Pasta fresca testo Pasta fresca testo 2 Pasta fresca testo Vasek Pasta fresca vsichni

Registrace do newsletteru

: