ITALSKÁ KUCHYNĚ
- Připravujeme3 300Kč
Šéfkuchař

Luboš Rychvalský
Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku.
Na naší gastronomickou mapu se zapsal jako ten, kdo dal život legendární arabské restauraci Dahab v centru Prahy, kterou vlastnil. Ve svém životě se už potkal s různými výzvami, a tak lektorování u nás bere jako zábavu a vytržení z rutiny. Dokáže uvařit v podstatě všechno a nerozlišuje, jestli je to zrovna v angličtině nebo češtině. Luboš vede kurzy v češtině a angličtině
V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Roční VIP klub a další..

Italské ryby a mušle - NAUČTE SE JE!
Jak poznat a kde koupit čerstvé mušle a ryby?
Jak připravit šťavnatou rybu pro celou rodinu?
Naučte se připravovat ryby a mořské plody jako italští mistři kuchaři.
A co sépie, i ta může být měkoučká a velmi chutně připravená.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů italských a francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
.
Charakteristika kurzu
V tomto kurzu se naučíte čistit mušle, rozpoznat, které jsou čerstvé a které je dobré vyhodit. Ukážeme si, kterak připravit rychlé a delikátní pesto ze sušených rajčat a zbavíme vás strachu z vaření sépie.
Samozřejmostí je výuka vaření těstovin, používání bylinek a koření, tak abyste docílili originálních a vynikajících chutí a kombinací.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny lekce italské kuchyně.
Co budeme vařit
Salát ze sépií
Linguini s mušlemi na víně a tomaty
Orata al limone al forno (Pražma pečená na citronech), polenta jako příloha
Torta meringata (pusinkový dort s ovocem)
Naučíme vás
-
rozpoznat čerstvé mořské plody
-
očistit mušle
-
používat při vaření víno, bylinky, česnek, chilli papričky
-
správně uvařit těstoviny – „al dente“
-
udusit sépii do měkka a lahodně ji dochutit
-
jednoduše a originálně upravit běžně dostupnou kvalitní rybu
-
pracovat s oříškovým pusinkovým těstem a vykouzlit z něj rychlý a perfektní dezert
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
Suroviny
Přípravu receptur
Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Dary moře po italsku. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.