• Připravujeme
    3 300Kč

Šéfkuchař

Luboš Rychvalský

Luboš Rychvalský

Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku. 

Na naší gastronomickou mapu se zapsal jako ten, kdo dal život legendární arabské restauraci Dahab v centru Prahy, kterou vlastnil. Ve svém životě se už potkal s různými výzvami, a tak lektorování u nás bere jako zábavu a vytržení z rutiny. Dokáže uvařit v podstatě všechno a nerozlišuje, jestli je to zrovna v angličtině nebo češtině. Luboš vede kurzy v češtině a angličtině

V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Roční VIP klub a další..

Dary moře po Italsku

Italské ryby a mušle - NAUČTE SE JE!

Jak poznat a kde koupit čerstvé mušle a ryby?

Jak připravit šťavnatou rybu pro celou rodinu?

Naučte se připravovat ryby a mořské plody jako italští mistři kuchaři.

A co sépie, i ta může být měkoučká a velmi chutně připravená.

Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů italských a francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).

.

 

Charakteristika kurzu

V tomto kurzu se naučíte čistit mušle, rozpoznat, které jsou čerstvé a které je dobré vyhodit. Ukážeme si, kterak připravit rychlé a delikátní pesto ze sušených rajčat a zbavíme vás strachu z vaření sépie.

Samozřejmostí je výuka vaření těstovin, používání bylinek a koření, tak abyste docílili originálních a vynikajících chutí a kombinací.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

Salát ze sépií

Linguini s mušlemi na víně a tomaty

Orata al limone al forno (Pražma pečená na citronech), polenta jako příloha

Torta meringata (pusinkový dort s ovocem)

Naučíme vás

  • rozpoznat čerstvé mořské plody

  • očistit mušle

  • používat při vaření víno, bylinky, česnek, chilli papričky

  • správně uvařit těstoviny – „al dente“

  • udusit sépii do měkka a lahodně ji dochutit

  • jednoduše a originálně upravit běžně dostupnou kvalitní rybu

  • pracovat s oříškovým pusinkovým těstem a vykouzlit z něj rychlý a perfektní dezert

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH 

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Dary moře po italsku. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

IT ryby toastikyIT ryby spaghetiIT ryby talirIT ryby torta vcelkuIT ryby torta talirek

Autentické fotografie z kurzu

IT ryby Betty IT ryby  betty ryba IT ryby Vasek IT ryby IT ryby sepie ruka IT ryby  toastiky IT ryby musle IT ryby musle ruka IT ryby spagheti IT ryby  pasta a krevety IT ryby prazma IT ryby  papilota IT ryby talur IT ryby torta placky IT ryby torta IT ryby  torta cela IT ryby torta grande IT ryby dezert 2

Registrace do newsletteru

:
benefit plus sodexo Edenred Benefity comgate platebni brana