• Připravujeme
    3 300Kč

Šéfkuchař

Luboš Rychvalský

Luboš Rychvalský

Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko, Řecko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku. 

Na naší gastronomickou mapu se zapsal jako ten, kdo dal život legendární arabské restauraci Dahab v centru Prahy, kterou vlastnil. Ve svém životě se už potkal s různými výzvami, a tak lektorování u nás bere jako zábavu a vytržení z rutiny. Dokáže uvařit v podstatě všechno, ale vždy klade důraz na to, aby to bylo z prvotřídních surovin. Luboš vede kurzy v češtině a angličtině

V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Řecká kuchyně, Roční VIP klub a další..

Italské kuře

Italské kuře - 1 KUŘE = 4 JÍDLA, NAUČTE SE HO PORCOVAT

Budete překvapeni, co všechno se dá vytvořit z celého kuřete.

Na tomto kurzu se naučíte kuře „rozebrat“ na části a každou z nich beze zbytku zpracovat na vynikající laskominu.
Z prsou připravíme šťavnatý steak, ze stehen rolády, jatýrka použijeme do těstovin a z kostí uvaříme silnou polévku.

Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů italských a francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).

 

Charakteristika kurzu

Kuře je jedním z nejčastěji kupovaných mas na světě. Je oblíbené díky své jemné struktuře, lehké stravitelnosti, rychlé a jednoduché úpravě.

Na kurzu si osvojíte jak správně připravovat kuře, aby si zachovávalo svou chuť a šťavnatost při jak minutkové, tak při pomalé tepelné úpravě. Budeme používat koření, bylinky a menu doplníme tradičním italským dezertem.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

  • Caesar salát s krutony a křupavou pancetou

  • Šťavnaté kuřecí prsíčko s bylinkami a citronovou kůrou

  • Kuřecí roláda s parmskou šunkou a piniovými oříšky

  • Papardele s kuřecími játry, pančetou a šalvějí

  • Pannacotta s lesním ovocem

Naučíme vás

  • vykostit kuře

  • domácí silný drůbeží vývar

  • jak připravit kuřecí prsíčko aby si zachovalo veškerou svou šťávu

  • majonézový dresink na salát

  • jednoduché stehenní rolády

  • rychlé těstoviny s kuřecími jatýrky

  • pracovat s želatinou a mascarpone

  • horkou ovocnou omáčku

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – italská a francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Italské kuře. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

IT kureIT kure pastaIT kure caesarIT kure rolada talir

Autentické fotografie z kurzu

IT kure priprava IT kure salat IT kure CB rozborka IT kure 4 IT kure Caesar 2 IT kure caesar talir IT kure rolada 1 IT kure rolada 2 IT kure rolada 3 IT kure rolada 4 IT kure rolada 5 IT kure rolada 6 IT kure rolada

Registrace do newsletteru

:
benefit plus sodexo Edenred Benefity comgate platebni brana