ITALSKÁ KUCHYNĚ
- Připravujeme3 300Kč
Šéfkuchař

Luboš Rychvalský
Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko, Řecko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku.
Na naší gastronomickou mapu se zapsal jako ten, kdo dal život legendární arabské restauraci Dahab v centru Prahy, kterou vlastnil. Ve svém životě se už potkal s různými výzvami, a tak lektorování u nás bere jako zábavu a vytržení z rutiny. Dokáže uvařit v podstatě všechno, ale vždy klade důraz na to, aby to bylo z prvotřídních surovin. Luboš vede kurzy v češtině a angličtině
V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Řecká kuchyně, Roční VIP klub a další..

Italské kuře - 1 KUŘE = 4 JÍDLA, NAUČTE SE HO PORCOVAT
Budete překvapeni, co všechno se dá vytvořit z celého kuřete.
Na tomto kurzu se naučíte kuře „rozebrat“ na části a každou z nich beze zbytku zpracovat na vynikající laskominu.
Z prsou připravíme šťavnatý steak, ze stehen rolády, jatýrka použijeme do těstovin a z kostí uvaříme silnou polévku.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů italských a francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
Charakteristika kurzu
Kuře je jedním z nejčastěji kupovaných mas na světě. Je oblíbené díky své jemné struktuře, lehké stravitelnosti, rychlé a jednoduché úpravě.
Na kurzu si osvojíte jak správně připravovat kuře, aby si zachovávalo svou chuť a šťavnatost při jak minutkové, tak při pomalé tepelné úpravě. Budeme používat koření, bylinky a menu doplníme tradičním italským dezertem.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.
Co budeme vařit
-
Caesar salát s krutony a křupavou pancetou
-
Šťavnaté kuřecí prsíčko s bylinkami a citronovou kůrou
-
Kuřecí roláda s parmskou šunkou a piniovými oříšky
-
Papardele s kuřecími játry, pančetou a šalvějí
-
Pannacotta s lesním ovocem
Naučíme vás
-
vykostit kuře
-
domácí silný drůbeží vývar
-
jak připravit kuřecí prsíčko aby si zachovalo veškerou svou šťávu
-
majonézový dresink na salát
-
jednoduché stehenní rolády
-
rychlé těstoviny s kuřecími jatýrky
-
pracovat s želatinou a mascarpone
-
horkou ovocnou omáčku
a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – italská a francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Italské kuře. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.