Kurzy jsou do odvolání (jehož konce nedohlédneme😊) pozastaveny v souladu s vládními opatřeními.Účastníky zrušených kurzů obešleme s náhradními termíny.Váš tým Ola Kala |
Kurzy jsou do odvolání (jehož konce nedohlédneme😊) pozastaveny v souladu s vládními opatřeními.Účastníky zrušených kurzů obešleme s náhradními termíny.Váš tým Ola Kala |
Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...
Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která byla zaměřená na typickou místní kuchyni. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT s názvem Vše o vaření. Dále se věnoval vedení obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projekt zavádění čerstvých convenience výrobků pro jeden z obchodních řetězců v ČR.
Vašek vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Italské jehněčí od A do Z, Pasta Fresca, Pizza a focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Itálie "vegetariana", Burger & brownies, Jihoamerická masa a další.
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Budete překvapeni, co všechno se dá vytvořit z celého kuřete.
Na tomto kurzu se naučíte kuře „rozebrat“ na části a každou z nich beze zbytku zpracovat na vynikající laskominu.
Z prsou připravíme šťavnatý steak, ze stehen rolády, jatýrka použijeme do těstovin a z kostí uvaříme silnou polévku.
Kuře je jedním z nejčastěji kupovaných mas na světě. Je oblíbené díky své jemné struktuře, lehké stravitelnosti, rychlé a jednoduché úpravě.
Na kurzu si osvojíte jak správně připravovat kuře, aby si zachovávalo svou chuť a šťavnatost při jak minutkové, tak při pomalé tepelné úpravě. Budeme používat koření, bylinky a menu doplníme tradičním italským dezertem.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.
Caesar salát s krutony a křupavou pancetou
Šťavnaté kuřecí prsíčko s bylinkami a citronovou kůrou
Kuřecí roláda s parmskou šunkou a piniovými oříšky
Papardele s kuřecími játry, pančetou a šalvějí
Pannacotta s lesním ovocem
vykostit kuře
domácí silný drůbeží vývar
jak připravit kuřecí prsíčko aby si zachovalo veškerou svou šťávu
majonézový dresink na salát
jednoduché stehenní rolády
rychlé těstoviny s kuřecími jatýrky
pracovat s želatinou a mascarpone
horkou ovocnou omáčku
a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH
Suroviny
Přípravu receptur
Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Italské kuře. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.