• Připravujeme
    3 300Kč

Šéfkuchař

Jakub Mužík

Jakub Mužík

Jakub je gastronomický profesionál, dlouholetý kuchař ve **** hotelu. Nyní ho potkáte v barvách Ola Kala na mnoha kurzech i v našem food trucku Ola Kala Van, jak připravuje výbornou BX placku i další street food mňamky.  Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.

Jakub mimo jiné pracoval jako sous chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu připravoval českou i arabskou kuchyni, asijské dobroty a mnohdy se nechal unést i metodou sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.

Jakub vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Menu ala carte (hovězí, kuřecí, ryby), B&W burger, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Italská rizota, Boloňské ragú a lasagne, Umění sushi, Japonsko s příběhem, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery a  další.

Rizoto a italské telecí maso

Italská rizota a telecí ossobuco - 2x RISOTTO, SICILSKÉ CANNOLI

2 krémová risotta, 1 metoda risottare.  Šalotka, víno, riso, brodo... Benvenuti in Italia!

Domácí grissini jako antipasto, lahodné dolce, které si zamilujete.

Telecí ossobuco na kořenové zelenině, šafrán, gorgonzola s hruškou a ořechy.

Ola Kala domácí limoncello z limone di Sorrento namísto "grazie". Pro všechny účastníky.

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)

 

Charakteristika kurzu

S risottem je to podobně jako s pastou často na celý život. Jednou se naučíte základní postup a pak ho můžete opakovat v desítkách variací lahodného krémového risotta s různou úpravou, většinou podle sezóny - stagione. Může být s masem i červenou řepou, mořskými plody nebo salsicciou. Vždy krémové, vždy delikátní. Grissini k Itálii patří podobně jako pasta, risotto, pizza či víno. No a jestli ještě neznáte cannoli, tak ochutnáte něco, co si od teď vždycky budete chtít dát, když to v ristorante nebo pasticceria budou právě nabízet... La cucina italiana. Tohle musíte umět!

Co budeme vařit

  • Domácí grissiny zabalené v parmské šunce s rukolou

  • Ossobuco alla Milanese (dušené telecí lýtko) s šafránovým rizotem

  • Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy 

  • Cannoli siciliani s ricottovou náplní

Naučíme vás

  • Upéct si bezvadné grissini

  • Připravit krémová rizota, vege i maso verzi

  • Metodu risottare, která se může hodit i na přípravu pasty

  • Pracovat s telecím lýtkem a morkem

  • Výborný dezert s krémovou náplní

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

 

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Italská rizota a telecí ossobuco. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

IT riso grissiniIT riso gorgonIT risotto talirIT risotto ossobucoIT risottoIT riso cannoli

 

Autentické fotografie z kurzu

IT risotto ossobuco priprava IT risotto ossobuco 3 IT risotto panev Riso gorgon IT risotto 2 IT risotto safran 3 Grissini

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana