Vážení klienti, do 11.10. jsou k dispozici pouze dárkové vouchery v elektronické podobě.
|
Vážení klienti, do 11.10. jsou k dispozici pouze dárkové vouchery v elektronické podobě.
|
Jakub je gastronomický profesionál, dlouholetý kuchař ve **** hotelu. Nyní ho potkáte v barvách Ola Kala na mnoha kurzech i v našem food trucku Ola Kala Van, jak připravuje výbornou BX placku i další street food mňamky. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.
Jakub mimo jiné pracoval jako sous chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu připravoval českou i arabskou kuchyni, asijské dobroty a mnohdy se nechal unést i metodou sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.
Jakub vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Menu ala carte (hovězí, kuřecí, ryby), B&W burger, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Italská rizota, Boloňské ragú a lasagne, Umění sushi, Japonsko s příběhem, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery a další.
2 krémová risotta, 1 metoda risottare. Šalotka, víno, riso, brodo... Benvenuti in Italia!
Domácí grissini jako antipasto, lahodné dolce, které si zamilujete.
Telecí ossobuco na kořenové zelenině, šafrán, gorgonzola s hruškou a ořechy.
Ola Kala domácí limoncello z limone di Sorrento namísto "grazie". Pro všechny účastníky.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
S risottem je to podobně jako s pastou často na celý život. Jednou se naučíte základní postup a pak ho můžete opakovat v desítkách variací lahodného krémového risotta s různou úpravou, většinou podle sezóny - stagione. Může být s masem i červenou řepou, mořskými plody nebo salsicciou. Vždy krémové, vždy delikátní. Grissini k Itálii patří podobně jako pasta, risotto, pizza či víno. No a jestli ještě neznáte cannoli, tak ochutnáte něco, co si od teď vždycky budete chtít dát, když to v ristorante nebo pasticceria budou právě nabízet... La cucina italiana. Tohle musíte umět!
Domácí grissiny zabalené v parmské šunce s rukolou
Ossobuco alla Milanese (dušené telecí lýtko) s šafránovým rizotem
Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy
Cannoli siciliani s ricottovou náplní
Upéct si bezvadné grissini
Připravit krémová rizota, vege i maso verzi
Metodu risottare, která se může hodit i na přípravu pasty
Pracovat s telecím lýtkem a morkem
Výborný dezert s krémovou náplní
a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Italská rizota a telecí ossobuco. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.