• Připravujeme
    3 300Kč

Šéfkuchař

Jakub Mužík

Jakub Mužík

Jakub je gastronomický profesionál pracující ve **** hotelu, který se zajímá o moderní gastronomii a sous-vide. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.

Jakub pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu se vaří klasická česká kuchyně, Asie a hojně se používá metoda sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.

Jakub vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Domácí jídelníčky (hovězí, vepřové, kuřecí, ryby), B&W burger, Burger & brownies, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Umění sushi, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery  další.

Rizoto a italské telecí maso

Italská rizota a telecí maso - KRÉMOVÉ RIZOTO 100x JINAK

Umíte připravit pravá italská krémová rizota?

Jejich příprava je velmi jednoduchá!

Stejně tak i úprava telecího masa po italsku.

Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů italských a francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).

 

Charakteristika kurzu

V tomto kurzu si osvojíte přípravu mladého telecího masa a krémového italského rizota na různé způsoby. Ukážeme si, kterak docílit typické italské krémové konzistence rizota a jak zpracovat jeho případné zbytky. Součástí kurzu je samozřejmě i výuka rychlého, osvěžujícího a lehkého citronového dezertu.

Díky tomuto kurzu se Vaše kulinářské znalosti a schopnosti posunou do jiné dimenze.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

  • Ossobuco alla Milanese (dušené telecí lýtko)

  • Šafránové rizoto

  • Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy (podle sezóny)

  • nebo

  • Rizoto "frutti di mare" (podle sezóny)

  • Telecí Salt in bocca - telecí maso (skočdohubky)

  • Panna cotta menta e cioccolato

Naučíme vás

  • Pracovat s telecím lýtkem a morkem

  • Připravit krémová rizota

  • Vynikající telecí jednohubky

  • Mátovou panna cottu od Bologně, jakou jste ještě nejedli

 

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Rizoto a italské telecí maso. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

IT risotto ossobucoIT risotto saltim 2IT risotto talirIT risottoIT jehneci panna cotta

 

Autentické fotografie z kurzu

IT risotto ossobuco 2 IT risotto vyvar IT risotto saltim panev IT risotto saltim 3 IT risotto panev IT risotto 2 IT risotto safran 3 IT risotto ossobuco priprava IT risotto ossobuco 3

Registrace do newsletteru

:
benefit plus sodexo Edenred Benefity comgate platebni brana