ITALSKÁ KUCHYNĚ
- Připravujeme3 300Kč
Šéfkuchař

Jakub Mužík
Jakub je gastronomický profesionál pracující ve **** hotelu, který se zajímá o moderní gastronomii a sous-vide. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.
Jakub pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu se vaří klasická česká kuchyně, Asie a hojně se používá metoda sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.
Jakub vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Domácí jídelníčky (hovězí, vepřové, kuřecí, ryby), B&W burger, Burger & brownies, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Umění sushi, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery další.

Italská rizota a telecí maso - KRÉMOVÉ RIZOTO 100x JINAK
Umíte připravit pravá italská krémová rizota?
Jejich příprava je velmi jednoduchá!
Stejně tak i úprava telecího masa po italsku.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů italských a francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
Charakteristika kurzu
V tomto kurzu si osvojíte přípravu mladého telecího masa a krémového italského rizota na různé způsoby. Ukážeme si, kterak docílit typické italské krémové konzistence rizota a jak zpracovat jeho případné zbytky. Součástí kurzu je samozřejmě i výuka rychlého, osvěžujícího a lehkého citronového dezertu.
Díky tomuto kurzu se Vaše kulinářské znalosti a schopnosti posunou do jiné dimenze.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.
Co budeme vařit
-
Ossobuco alla Milanese (dušené telecí lýtko)
-
Šafránové rizoto
-
Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy (podle sezóny)
-
nebo
-
Rizoto "frutti di mare" (podle sezóny)
-
Telecí Salt in bocca - telecí maso (skočdohubky)
-
Panna cotta menta e cioccolato
Naučíme vás
-
Pracovat s telecím lýtkem a morkem
-
Připravit krémová rizota
-
Vynikající telecí jednohubky
- Mátovou panna cottu od Bologně, jakou jste ještě nejedli
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
Suroviny
Přípravu receptur
Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Rizoto a italské telecí maso. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
Fotogalerie