ITALSKÁ KUCHYNĚ
- ITALSKÁ RIZOTA A TELECÍ - krémové rizoto 100x jinak
9.2.2021 v 16:00
volná místa
2 450Kč
KOUPIT
Šéfkuchař

Václav Šulc
Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...
Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která byla zaměřená na typickou místní kuchyni. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT s názvem Vše o vaření. Dále se věnoval vedení obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projekt zavádění čerstvých convenience výrobků pro jeden z obchodních řetězců v ČR.
Vašek vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Italské jehněčí od A do Z, Pasta Fresca, Pizza a focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Itálie "vegetariana", Burger & brownies, Jihoamerická masa a další.

Italská rizota a telecí maso - KRÉMOVÉ RIZOTO 100x JINAK
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Umíte připravit pravá italská krémová rizota?
Jejich příprava je velmi jednoduchá!
Stejně tak i úprava telecího masa po italsku.
Charakteristika kurzu
V tomto kurzu si osvojíte přípravu mladého telecího masa a krémového italského rizota na různé způsoby. Ukážeme si, kterak docílit typické italské krémové konzistence rizota a jak zpracovat jeho případné zbytky. Součástí kurzu je samozřejmě i výuka rychlého, osvěžujícího a lehkého citronového dezertu.
Díky tomuto kurzu se Vaše kulinářské znalosti a schopnosti posunou do jiné dimenze.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.
Co budeme vařit
Ossobuco alla Milanese (dušené telecí lýtko)
Šafránové rizoto
Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy (podle sezóny)
nebo
Rizoto "frutti di mare" (podle sezóny)
Telecí Salt in bocca - telecí maso (skočdohubky)
Sorbetto al limone e vodka (citronový sorbet s vodkou)
Naučíme vás
- pracovat s telecím lýtkem a morkem
- připravit krémová rizota
- vynikající telecí jednohubky
- jednoduchý a osvěžující dezert
a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
Suroviny
Přípravu receptur
Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Rizoto a italské telecí maso. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
Fotogalerie