• ALFA OMEGA ITALSKÉ KUCHYNĚ
    25.1.2021 v 16:00
    obsazeno
    2 450Kč
  • ALFA OMEGA ITALSKÉ KUCHYNĚ
    11.3.2021 v 16:00
    volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Václav Šulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...

 

Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která byla zaměřená na typickou místní kuchyni. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT s názvem Vše o vaření. Dále se věnoval vedení obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projekt zavádění čerstvých convenience výrobků pro jeden z obchodních řetězců v ČR.

Vašek vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Italské jehněčí od A do Z, Pasta Fresca, Pizza a focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Itálie "vegetariana", Burger & brownies, Jihoamerická masa a další.

Alfa - Omega italské kuchyně

Italská Alfa Omega - OD MINESTRONE PO SEMIFREDDO

Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!

Téměř vegetariánský kurz.. Až na pasta carbonara:-).

Lehké, chutné, nízkonákladové, barevné - prostě Itálie!

V jednoduchosti je krása. Základy typické italské kuchyně.

Hutná zeleninová polévka, poctivá pasta, delikátní špenát s ricottou a domácí zmrzlina. Mńam.
 

 

Charakteristika kurzu

Sedíte v italské trattorii, venku je teplo. Jste nadšení, že jste našli místo, kam chodí na jídlo místní. Ne ristorante pro turisty. Koukáte po ostatních stolech, co si objednávají a vidíte, že polévku, někdo pastu, steaky nebo mořské plody tu úplně nefrčí. Tak jo, dáte si to samé. Cucina italiana tipica. Semplice, delizioso, chutná to báječně. A přitom to nic není:-). Tohle musím umět!

 

Co budeme vařit

  • Minestrone (zeleninová polévka)

  • Pasta Carbonara

  • Špenátové cannelloni s ricottou 

  • Tomatová omáčka

  • Jogurtovo-medové Semifreddo (domácí mražená zmrzlina)

Naučíme vás

  • Krájet cibuli a zeleninu jako profík

  • Tajemství legendárních Carbonara, původně pokrm pro horníky

  • Uvařit zeleninu a těstoviny správně „al dente“ neboli na skus

  • Připravit nejpoužívanější italskou omáčku (tomatovou)

  • Připravit ne moc sladkou výtečnou domácí zmrzlinu

  • Z běžně dostupných surovin připravit během krátké doby dobroty

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Alfa – Omega italské kuchyně.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

IT alfa minestroneIT alfa minestrone talirIT alfa cannelloni talirIT alfa carbonara talirIT alfa semifreddo talir

Autentické fotografie z kurzu

možnost vege
IT Alfa Minestrone talir IT Alfa Minestrone talir 2 IT Alfa Carbonara talir

Registrace do newsletteru

: