ITALSKÁ KUCHYNĚ
- ALFA OMEGA ITALSKÉ KUCHYNĚ
22.10.2023 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 300Kč
Objednat
Cena zahrnuje i videorecept
Šéfkuchař

Luboš Rychvalský
Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko, Řecko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku.
Na naší gastronomickou mapu se zapsal jako ten, kdo dal život legendární arabské restauraci Dahab v centru Prahy, kterou vlastnil. Ve svém životě se už potkal s různými výzvami, a tak lektorování u nás bere jako zábavu a vytržení z rutiny. Dokáže uvařit v podstatě všechno, ale vždy klade důraz na to, aby to bylo z prvotřídních surovin. Luboš vede kurzy v češtině a angličtině
V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Řecká kuchyně, Roční VIP klub a další..

Italská Alfa Omega - OD MINESTRONE PO SEMIFREDDO
Téměř vegetariánský kurz.. Až na pasta carbonara:-).
Lehké, chutné, nízkonákladové, barevné - prostě Itálie!
Hutná zeleninová polévka, poctivá pasta, delikátní špenát s ricottou a domácí zmrzlina. Mňam.
Ola Kala domácí limoncello z limone di Sorrento namísto "grazie". Pro všechny účastníky.
Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů italských a francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
Charakteristika kurzu
Sedíte v italské trattorii, venku je teplo. Jste nadšení, že jste našli místo, kam chodí na jídlo místní. Ne ristorante pro turisty. Koukáte po ostatních stolech, co si objednávají a vidíte, že polévku, někdo pastu, steaky nebo mořské plody tu úplně nefrčí. Tak jo, dáte si to samé. Cucina italiana tipica. Semplice, delizioso, chutná to báječně. A přitom to nic není:-). Tohle musím umět!
Co budeme vařit
-
Minestrone (zeleninová polévka)
-
Pasta Carbonara
-
Špenátové cannelloni s ricottou
-
Tomatová omáčka
-
Jogurtovo-medové Semifreddo (domácí mražená zmrzlina)
Naučíme vás
-
Krájet cibuli a zeleninu jako profík
-
Tajemství legendárních Carbonara, původně pokrm pro horníky
-
Uvařit zeleninu a těstoviny správně „al dente“ neboli na skus
-
Připravit nejpoužívanější italskou omáčku (tomatovou)
-
Připravit ne moc sladkou výtečnou domácí zmrzlinu
-
Z běžně dostupných surovin připravit během krátké doby dobroty
a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – italská a francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Alfa – Omega italské kuchyně.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
Fotogalerie
Autentické fotografie z kurzu

