• ITÁLIE MASA PROSTÁ - lanýže, lilek a fazole
    31.10.2020 v 16:00
    volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT
Václav Šulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...

 

Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která byla zaměřená na typickou místní kuchyni. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT s názvem Vše o vaření. Dále se věnoval vedení obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projekt zavádění čerstvých convenience výrobků pro jeden z obchodních řetězců v ČR.

Vašek vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Italské jehněčí od A do Z, Pasta Fresca, Pizza a focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Itálie masa prostá, Burger & brownies, Jihoamerická masa a další

Itálie masa prostá - LANÝŽE, LILEK A FAZOLE

Itálie masa prostá - LANÝŽE, LILEK A FAZOLE

Italská kuchyně nutně neznamená maso.  A že pizzu a pastu už umíte?

Naučte se tradiční polévku, famózní zapečený lilek a lanýžové risotto.

Parmazán téměř v hlavní roli.

A na závěr sicilské dolce, které si zamilujete.

Tak dlouho jsme jezdili ochutnávat do Itálie, až jsme si vymysleli tohle menu!

Uspokojí vegetariány i všechny milovníky italských chutí.

CHARAKTERISTIKA KURZU

Každý kdo miluje Itálii podobně jako my v Ola Kala ví, že její kuchyně chutná stejně výjimečně s masem i bez něj. Během mnoha let našich italských cest jsme tam vyzkoušeli kdeco a často nejchutnější bylo to zdánlivě obyčejné, s využitím jen několika málo surovin. A parmazánu, samozřejmě:). Na tomto italském výletě ochutnáme poctivou polévku, nečekaně výtečný zapečený lilek, správné krémové risotto s elegantní chutí lanýže a na závěr k espressu sladkou dobrotu. Říká se La cucina italiana = La cucina povera. Vždy však chutná skvěle!

CO BUDEME VAŘIT

  • Toskánskou fazolovou polévku Ribollita

  • Zapečený lilek s parmazánem a rajčaty Melanzane alla parmigiana

  • Legendárný lanýže v krémovém risottu Risotto al tartufo 

  • Návykový dezert sicilské Cannoli

NAUČÍME VÁS

  • Výživnou jednoduchou tradiční toskánskou polévku zahuštěnou chlebem.

  • Používat parmazán jako základ italské kuchyně

  • Správné italské risotto

  • Očistit a nastrouhat lanýže

  • Zajímovou italskou verzi naší kremrole

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Itálie masa prostá. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

IT vege ribollitaIT vege melanzaneIT vege cannoli

vege

Registrace do newsletteru

: