ITALSKÁ KUCHYNĚ
- Připravujeme říjen 20253 300Kč
Šéfkuchař

Jakub Mužík
Jakub je gastronomický profesionál, dlouholetý kuchař ve **** hotelu. Nyní ho potkáte v barvách Ola Kala na mnoha kurzech i v našem food trucku Ola Kala Van, jak připravuje výbornou BX placku i další street food mňamky. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.
Jakub mimo jiné pracoval jako sous chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu připravoval českou i arabskou kuchyni, asijské dobroty a mnohdy se nechal unést i metodou sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.
Jakub vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Menu ala carte (hovězí, kuřecí, ryby), B&W burger, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Italská rizota, Boloňské ragú a lasagne, Umění sushi, Japonsko s příběhem, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery a další.

Boloňské ragú a lasagne - RAGÚ, BURATTA, CROSTINI... PROSTĚ ITÁLIE.
Nejoblíbenější italská omáčka? Přece ta boloňská!
Zaručený recept. Ragú použijeme na pastu a také na vynikající lasagne.
3x crema. Krémová burrata, krémová polévka, krémové dolce. Nechte se rozmazlit
Ola Kala domácí limoncello z limone di Sorrento namísto "grazie". Pro všechny účastníky.
Tento kurz obvykle vyhlašujeme pouze jednou za rok.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
Na všech našich kurzech thajský ledový čaj s bylinkami dle receptury Ola Kala.
Tento kurz obvykle vyhlašujeme pouze jednou za půl roku.
příběh kurzu
Zaručeně autentických receptů na boloňskou je v Itálii asi tolik jako na minestrone, pizza těsto nebo tiramisu... V našem kurzu se naučíme jeden z nich, vynikající hovězí ragú, které bude mít plno chuti po mase, víně, zelenině, koření a bylinkách. Kromě toho si připravíme jednu ze základních světových smetanových omáček bešamel. My jí sice použijeme do lasagní, ale stejně tak jí můžeme podávat v mnoha verzích s masem nebo houbami... Na tomhle kurzu se naučíte ragú, které už budete dělat napořád. Vaši blízcí ho po vás budou chtít:-). A navíc buratta či olivová tapenáda. Molto buono. Fatto in Italia.
Co budeme vařit
-
Burrata s pečenými rajčátky, piniemi a rukolovým salátkem
-
Mrkvový krém, crostini s olivovou tapenádou
-
Ragu alla bolognese (boloňská omáčka nejenom na lasagne)
-
Lasagne bolognese s bešamelem
-
Torta cremosa ricotta e limone (krémový citrónový dort)
Naučíme vás
-
Předkrm jako z italské osterie
-
Rychlou tapenádu z oliv
-
Používat červené víno, bylinky a koření (bouquet garni) během vaření boloňské omáčky
-
Lahodný a smetanový bešamel jako základ dalších omáček
-
Pracovat s pláty těsta na lasagne
-
Osvěžující dezert plný citrónů
a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Boloňské ragú a lasagne. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.