ITALSKÁ KUCHYNĚ
- Boloňské ragú a lasagne
12.10.2022 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
2 900Kč
KOUPIT
Šéfkuchař

Václav Šulc
Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...
Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která byla zaměřená na typickou místní kuchyni. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT s názvem Vše o vaření. Dále se věnoval vedení obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projekt zavádění čerstvých convenience výrobků pro jeden z obchodních řetězců v ČR.
Vašek vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Italské jehněčí od A do Z, Pasta Fresca, Pizza a focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Itálie "vegetariana", Burger & brownies, Jihoamerická masa a další.

Boloňské ragú a lasagne - DOKONALÉ MENU
Nejoblíbenější italská omáčka? Přece ta boloňská!
Zaručeně pravý recept. Omáčku použijeme na těstoviny nebo také na vynikající lasagne.
Připravíme si severoitalskou verzi lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem.
I tento kurz je nabitý italskými dobrotami, kterými se budete moct všude chlubit.
Degustace italských a francouzských vín je součástí našich kurzů vaření.
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Charakteristika kurzu
Umět uvařit boloňskou omáčku patří k základním dovednostem každého kuchaře. Existuje nesčetné množství receptů na tento pokrm. V našem kurzu se naučíte toto hovězí ragú, které bude mít plno chuti po mase, víně, zelenině, koření a bylinkách.
Na kurzu si také osvojíte jak správně připravit jednu ze základních světových smetanových omáček bešamel. My ji sice použijeme do lasagní, ale můžete ji podávat například ve verzi s žampiony a kuřecím masem atp. Tyto a další tipy si prozradíme na kurzu.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.
Co budeme vařit
-
Bruschetta al pomodoro (toust s čerstvými rajčaty a bazalkou)
-
Cuketové rolky s prosciuttem a sýrem
-
Ragu alla bolognese (boloňská omáčka nejenom na lasagne)
-
Bešamel
-
Lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem
-
Marinovaná hruška s krémem zabaglione
Naučíme vás
-
používat červené víno, bylinky a koření (bouquet garni) během vaření boloňské omáčky
-
lahodný a smetanový bešamel jako základ dalších omáček
-
pracovat s pláty těsta na lasagne
-
netradičně zpracovat cuketu
-
rychlý tradiční dezert
a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
Suroviny
Přípravu receptur
Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Boloňská omáčka a lasagne. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.