• Boloňské ragú a lasagne
    12.4.2023 v 16:00
    volná místa
    (studio Vinohrady)
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Luboš Rychvalský

Luboš Rychvalský

Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku. 

Na naší gastronomickou mapu se zapsal jako ten, kdo dal život legendární arabské restauraci Dahab v centru Prahy, kterou vlastnil. Ve svém životě se už potkal s různými výzvami, a tak lektorování u nás bere jako zábavu a vytržení z rutiny. Dokáže uvařit v podstatě všechno a nerozlišuje, jestli je to zrovna v angličtině nebo češtině. Luboš vede kurzy v češtině a angličtině

V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Roční VIP klub a další..

Boloňská omáčka a lasagne

Boloňské ragú a lasagne - DOKONALÉ MENU

Nejoblíbenější italská omáčka? Přece ta  boloňská!

Zaručeně pravý recept. Omáčku použijeme na těstoviny nebo také na vynikající lasagne.
Připravíme si severoitalskou verzi lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem.

I tento kurz je nabitý italskými dobrotami, kterými se budete moct všude chlubit.

Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů italských a francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).

Charakteristika kurzu

Umět uvařit boloňskou omáčku patří k základním dovednostem každého kuchaře. Existuje nesčetné množství receptů na tento pokrm. V našem kurzu se naučíte toto hovězí ragú, které bude mít plno chuti po mase, víně, zelenině, koření a bylinkách.

Na kurzu si také osvojíte jak správně připravit jednu ze základních světových smetanových omáček bešamel. My ji sice použijeme do lasagní, ale můžete ji podávat například ve verzi s žampiony a kuřecím masem atp. Tyto a další tipy si prozradíme na kurzu.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

  • Bruschetta al pomodoro (toust s čerstvými rajčaty a bazalkou)

  • Cuketové rolky s prosciuttem a sýrem

  • Ragu alla bolognese (boloňská omáčka nejenom na lasagne)

  • Bešamel

  • Lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem

  • Marinovaná hruška s krémem zabaglione

    Naučíme vás

  • používat červené víno, bylinky a koření (bouquet garni) během vaření boloňské omáčky

  • lahodný a smetanový bešamel jako základ dalších omáček

  • pracovat s pláty těsta na lasagne

  • netradičně zpracovat cuketu

  • rychlý tradiční dezert

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH 

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Boloňská omáčka a lasagne. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

IT lasagne bruschettaIT lasagne cuketaIT lasagne talirIT lasagne hruska

Autentické fotografie z kurzu

Registrace do newsletteru

:
comgate platebni brana