ITALSKÁ KUCHYNĚ
- Připravujeme3 300Kč
Šéfkuchař

Jakub Mužík
Jakub je gastronomický profesionál pracující ve **** hotelu, který se zajímá o moderní gastronomii a sous-vide. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.
Jakub pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu se vaří klasická česká kuchyně, Asie a hojně se používá metoda sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.
Jakub vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Domácí jídelníčky (hovězí, vepřové, kuřecí, ryby), B&W burger, Burger & brownies, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Umění sushi, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery další.

Boloňské ragú a lasagne - DOKONALÉ MENU
Nejoblíbenější italská omáčka? Přece ta boloňská!
Zaručeně pravý recept. Omáčku použijeme na těstoviny nebo také na vynikající lasagne.
Připravíme si severoitalskou verzi lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem.
I tento kurz je nabitý italskými dobrotami, kterými se budete moct všude chlubit.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů italských a francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
Charakteristika kurzu
Umět uvařit boloňskou omáčku patří k základním dovednostem každého kuchaře. Existuje nesčetné množství receptů na tento pokrm. V našem kurzu se naučíte toto hovězí ragú, které bude mít plno chuti po mase, víně, zelenině, koření a bylinkách.
Na kurzu si také osvojíte jak správně připravit jednu ze základních světových smetanových omáček bešamel. My ji sice použijeme do lasagní, ale můžete ji podávat například ve verzi s žampiony a kuřecím masem atp. Tyto a další tipy si prozradíme na kurzu.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.
Co budeme vařit
-
Bruschetta al pomodoro (toust s čerstvými rajčaty a bazalkou)
-
Cuketové rolky s prosciuttem a sýrem
-
Ragu alla bolognese (boloňská omáčka nejenom na lasagne)
-
Bešamel
-
Lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem
-
Marinovaná hruška s krémem zabaglione
Naučíme vás
-
používat červené víno, bylinky a koření (bouquet garni) během vaření boloňské omáčky
-
lahodný a smetanový bešamel jako základ dalších omáček
-
pracovat s pláty těsta na lasagne
-
netradičně zpracovat cuketu
-
rychlý tradiční dezert
a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
Suroviny
Přípravu receptur
Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Boloňská omáčka a lasagne. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.