FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ
- ÚVOD DO FRANCOUZSKÉ KUCHYNĚ
29.1.2024 v 16:00
obsazeno
(studio Vinohrady)
3 300Kč
- ÚVOD DO FRANCOUZSKÉ KUCHYNĚ
26.2.2024 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 300Kč
Objednat
Šéfkuchař

Tomáš Rott
Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous-vide.
Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová, Jihoamerická masa a další.

Úvod do francouzské kuchyně - RAFINOVANÉ CHUTĚ
Připadají vám chutě francouzské kuchyně tak trochu nedostižné? Máte rádi rafinovanost na talíři?
Poctivé rillettes, silná cibulačka se sýrem, kachní prsa s krémovou čočkou, horký čokoládový fondant.
Naučte se nedostižné menu, kterým oslníte vaší příští návštěvu.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
CHARAKTERISTIKA KURZU
Úvod do kuchyně Francie patří dlouhé roky mezi naše nejoblíbenější. Výborná cibulačka, kterou není vůbec složité uvařit, elegantní kachní prsíčka, zelená čočka s parmazánem, která se vám bude hodit jako příloha k mnoha masům. A na závěr perla jednoduchosti. Fondant plný čokolády, ze kterého po rozkrojení teče čokoláda. A samozřejmě, nakyslé višně a smetana k tomu... Rafinované a přitom jednoduché!
Co budeme vařit
-
Kachní rillettes - chuťovka na úvod menu
-
Gratinovaná francouzská cibulačka
-
Kachní prso Barbarie, krémová zelená čočka s parmazánem, glazírované (karamelizované) cibulky
-
Čokoládový fondant s višňovým ragú a omáčkou z créme fraiche
Naučíme vás
-
Krájet cibuli a rozpoznávat její různé druhy
-
Gratinovat tučným sýrem
-
Připravit sladkokyselý karamel na cibulky
-
Kachní maso jako steak s křupavou kůží
-
Používat bylinky
-
Upéct tajemný fondant tak, aby uvnitř zůstalo tekuté horké čokoládové jadérko
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření ÚVOD DO FRANCOUZSKÉ KUCHYNĚ. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
Fotogalerie
Autentické fotografie z kurzu