Vážení klienti, do 11.10. jsou k dispozici pouze dárkové vouchery v elektronické podobě.
|
Vážení klienti, do 11.10. jsou k dispozici pouze dárkové vouchery v elektronické podobě.
|
Cena zahrnuje i videorecept
Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous-vide.
Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová a další.
Připadají vám chutě francouzské kuchyně tak trochu nedostižné? Máte rádi rafinovanost na talíři?
Poctivé rillettes, silná cibulačka se sýrem, kachní prsa s krémovou čočkou, horký čokoládový fondant.
Naučte se nedostižné menu, kterým oslníte vaší příští návštěvu.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
Úvod do kuchyně Francie patří dlouhé roky mezi naše nejoblíbenější. Výborná cibulačka, kterou není vůbec složité uvařit, elegantní kachní prsíčka, zelená čočka s parmazánem, která se vám bude hodit jako příloha k mnoha masům. A na závěr perla jednoduchosti. Fondant plný čokolády, ze kterého po rozkrojení teče čokoláda. A samozřejmě, nakyslé višně a smetana k tomu... Rafinované a přitom jednoduché!
Kachní rillettes - chuťovka na úvod menu
Gratinovaná francouzská cibulačka
Kachní prso Barbarie, krémová zelená čočka s parmazánem, glazírované (karamelizované) cibulky
Čokoládový fondant s višňovým ragú a omáčkou z créme fraiche
Krájet cibuli a rozpoznávat její různé druhy
Gratinovat tučným sýrem
Připravit sladkokyselý karamel na cibulky
Kachní maso jako steak s křupavou kůží
Používat bylinky
Upéct tajemný fondant tak, aby uvnitř zůstalo tekuté horké čokoládové jadérko
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření ÚVOD DO FRANCOUZSKÉ KUCHYNĚ. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
Autentické fotografie z kurzu