• ÚVOD DO FRANCOUZSKÉ KUCHYNĚ
    11.11.2024 v 16:00
    volná místa
    (studio Vinohrady)
    3 300Kč
    Objednat

Cena zahrnuje i videorecept

Šéfkuchař

Tomáš Rott

Tomáš Rott

Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous-vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová a další.

Francouzská kuchyně

Úvod do francouzské kuchyně - RAFINOVANÉ CHUTĚ

Připadají vám chutě francouzské kuchyně tak trochu nedostižné? Máte rádi rafinovanost na talíři? 

Poctivé rillettes, silná cibulačka se sýrem, kachní prsa s krémovou čočkou, horký čokoládový fondant.

Naučte se nedostižné menu, kterým oslníte vaší příští návštěvu.

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)

PŘÍBĚH KURZU

Úvod do kuchyně Francie patří dlouhé roky mezi naše nejoblíbenější. Výborná cibulačka, kterou není vůbec složité uvařit, elegantní kachní prsíčka, zelená čočka s parmazánem, která se vám bude hodit jako příloha k mnoha masům. A na závěr perla jednoduchosti. Fondant plný čokolády, ze kterého po rozkrojení teče čokoláda. A samozřejmě, nakyslé višně a smetana k tomu... Rafinované a přitom jednoduché!

Co budeme vařit

  • Kachní rillettes - chuťovka na úvod menu

  • Gratinovaná francouzská cibulačka

  • Kachní prso Barbarie, krémová zelená čočka s parmazánem, glazírované (karamelizované) cibulky

  • Čokoládový fondant s višňovým ragú a omáčkou z créme fraiche

Naučíme vás

  • Krájet cibuli a rozpoznávat její různé druhy 

  • Gratinovat tučným sýrem

  • Připravit sladkokyselý karamel na cibulky

  • Kachní maso jako steak s křupavou kůží

  • Používat bylinky

  • Upéct tajemný fondant tak, aby uvnitř zůstalo tekuté horké čokoládové jadérko

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři  

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření ÚVOD DO FRANCOUZSKÉ KUCHYNĚ.  Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Francie i rilettesFrancie i cibulacka Francie 1 prsa talir Francie 1 talir 4 Francie 1 fondan

 

Autentické fotografie z kurzu

 

video recept
Francie 1 prsa Francie 1 salotky Francie 1 prsa talir Francie 1 pekac fondan Francie 1 fondan

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana