• Úvod do Francie a koňaků
    26.10.2022 v 16:00
    volná místa
    (studio Žižkov)
    3 600Kč
    KOUPIT
Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová, Jihoamerická masa a další.

Úvod do Francie a koňaků - RAFINOVANÉ CHUTĚ

Úvod do Francie a koňaků - RAFINOVANÉ CHUTĚ

Plat de jour menu: 4 základní francouzská jídla, 4x koňak.

Poctivé rillettes, silná cibulačka se sýrem, kachní prsa s krémovou čočkou, horký čokoládový fondant.

Naučte se nedostižné menu, kterým oslníte vaší příští návštěvu.

Základy francouzské kuchyně a prémiových koňaků! Není nic, co se nedozvíte.

Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!

CHARAKTERISTIKA KURZU

Úvod do kuchyně Francie patří dlouhé roky mezi naše nejoblíbenější. Výborná cibulačka, kterou není vůbec složité uvařit, elegantní kachní prsíčka, zelená čočka s parmazánem, která se vám bude hodit jako příloha k mnoha masům. A na závěr perla jednoduchosti. Fondant plný čokolády, ze kterého po rozkrojení teče čokoláda. A samozřejmě, nakyslé višně a smetana k tomu... Rafinované a přitom jednoduché! Navíc ochutnáte prémiové koňaky speciálně vybrané ke každému chodu. 

CO BUDEME VAŘIT a degustovat

"4x francouzský tradiční pokrm, 4x frsncouzský koňak"

​Přípitek Horse's Neck Coctail

  • Kachní rillettes - chuťovka na úvod menu
    Godet Antarctica

  • Gratinovaná francouzská cibulačka

  • Kachní prso Barbarie, krémová zelená čočka s parmazánem, glazírované (karamelizované) cibulky
    Godet V.S.O.P Original

  • Čokoládový fondant s višňovým ragú a omáčkou z créme fraiche
    Godet Pearadise Poire au Cognac

 

Tento kurz proběhne po vedením lektora a barmana, tzv. ambasadora degustovaných značek pro ČR.

NAUČÍME VÁS

  • Krájet cibuli a rozpoznávat její různé druhy 

  • Gratinovat tučným sýrem

  • Připravit sladkokyselý karamel na cibulky

  • Kachní maso jako steak s křupavou kůží

  • Používat bylinky

  • Upéct tajemný fondant tak, aby uvnitř zůstalo tekuté horké čokoládové jadérko

  • Porozumět koňakům a další triky barmana

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři  

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 21.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

ÚĆAST LEKTORA A BARMANA

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření Úvod do Francie a koňaků.  Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Francie i rilettes Francie i cibulacka Francie 1 prsa talir Francie 1 talir 4 Francie 1 fondan

Godet antarctica icy white    Godet vsop originalGodet pearadise

Autentické fotografie z kurzu

Registrace do newsletteru

:
comgate platebni brana