• Kuchyně francouzského venkova
    7.10.2024 v 16:00
    volná místa
    (studio Vinohrady)
    3 300Kč
    Objednat
Tomáš Rott

Tomáš Rott

Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous-vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová a další.

Kuchyně francouzského venkova - TRADICE. POTVRZENO UNESCO

Kuchyně francouzského venkova - TRADICE. POTVRZENO UNESCO.

Víte, že UNESCO označilo francouzskou kuchyni za „nedotknutelné kulturní dědictví“?

Tradice, kterou musíte alespoň jednou ochutnat: foie gras. A co takhle je umět připravit!

Vychucená a dostupná vepřová líčka + domácí noky = to musíte umět:-).

Naučte se připravit tradiční jídla "haute cuisine" moderním způsobem a v domácích podmínkách.

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Představujeme vám tradiční kuchyni francouzského venkova, seznamte se, ochutnejte.

Delikátní foie gras jako v Alsasku, široce využitelné omelety jako v Lotrinsku nebo právě obrácený Crème caramel. A navrch lahodné bramborové noky s vepřovými líčky. 

Nákladné i dostupné suroviny nakombinované v nevšední menu plné chutí Francie.

CO BUDEME VAŘIT

  • Foie gras s hruškou, perníkem a vínem Sauternes

  • Lotrinská omeleta s brambory

  • Vepřová líčka se skořicí s bramborovými noky

  • Crème caramel

NAUČÍME VÁS

  • Připravit foie gras

  • Rychlou omeletu, která zažene hlad

  • Ocenit chutně připravená vepřová líčka

  • Nadýchané domácí "maminčiny" bramborové noky

  • Vytvořit karamel a spojit ho s jednochuchým dezertem

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Kuchyně francouzského venkova   Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Francie 4 foieFrancie 4 omeletaFrancie 4 licka 3Francie 4 licka talirFrancie 4 creme jahodaFrancie 4 creme

Autentické fotografie z kurzu

Francie 4 omeleta pekac Francie 4 omeleta talir Francie 4 foie gras Francie 4 foie 2 Francie 4 noky Francie 4 noky 2 Francie 4 licka talir Francie 4 licka 2 Francie 4 creme 3

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana