FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ
- Kuchyně francouzského venkova
7.10.2024 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 300Kč
Objednat
Tomáš Rott
Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous-vide.
Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová a další.
Kuchyně francouzského venkova - TRADICE. POTVRZENO UNESCO.
Víte, že UNESCO označilo francouzskou kuchyni za „nedotknutelné kulturní dědictví“?
Tradice, kterou musíte alespoň jednou ochutnat: foie gras. A co takhle je umět připravit!
Vychucená a dostupná vepřová líčka + domácí noky = to musíte umět:-).
Naučte se připravit tradiční jídla "haute cuisine" moderním způsobem a v domácích podmínkách.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
CHARAKTERISTIKA KURZU
Představujeme vám tradiční kuchyni francouzského venkova, seznamte se, ochutnejte.
Delikátní foie gras jako v Alsasku, široce využitelné omelety jako v Lotrinsku nebo právě obrácený Crème caramel. A navrch lahodné bramborové noky s vepřovými líčky.
Nákladné i dostupné suroviny nakombinované v nevšední menu plné chutí Francie.
CO BUDEME VAŘIT
-
Foie gras s hruškou, perníkem a vínem Sauternes
-
Lotrinská omeleta s brambory
-
Vepřová líčka se skořicí s bramborovými noky
-
Crème caramel
NAUČÍME VÁS
-
Připravit foie gras
-
Rychlou omeletu, která zažene hlad
-
Ocenit chutně připravená vepřová líčka
-
Nadýchané domácí "maminčiny" bramborové noky
-
Vytvořit karamel a spojit ho s jednochuchým dezertem
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Kuchyně francouzského venkova Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.