FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ
- Kuchyně francouzského venkova
11.10.2023 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 300Kč
Objednat

Tomáš Rott
Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu.
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide.
Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová, Jihoamerická masa a další.

Kuchyně francouzského venkova - TRADICE. POTVRZENO UNESCO.
Víte, že UNESCO označilo francouzskou kuchyni za „nedotknutelné kulturní dědictví“?
Tradice, kterou musíte alespoň jednou ochutnat: foie gras. A co takhle je umět připravit!
Vychucená a dostupná vepřová líčka + domácí noky = to musíte umět:-).
Naučte se připravit tradiční jídla "haute cuisine" moderním způsobem a v domácích podmínkách.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
CHARAKTERISTIKA KURZU
Představujeme vám tradiční kuchyni francouzského venkova, seznamte se, ochutnejte.
Delikátní foie gras jako v Alsasku, široce využitelné omelety jako v Lotrinsku nebo právě obrácený Crème caramel. A navrch lahodné bramborové noky s vepřovými líčky.
Nákladné i dostupné suroviny nakombinované v nevšední menu plné chutí Francie.
CO BUDEME VAŘIT
-
Foie gras s hruškou, perníkem a vínem Sauternes
-
Lotrinská omeleta s brambory
-
Vepřová líčka se skořicí s bramborovými noky
-
Crème caramel
NAUČÍME VÁS
-
Připravit foie gras
-
Rychlou omeletu, která zažene hlad
-
Ocenit chutně připravená vepřová líčka
-
Nadýchané domácí "maminčiny" bramborové noky
-
Vytvořit karamel a spojit ho s jednochuchým dezertem
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Kuchyně francouzského venkova Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.