Kurzy jsou do odvolání (jehož konce nedohlédneme😊) pozastaveny v souladu s vládními opatřeními.Účastníky zrušených kurzů obešleme s náhradními termíny.Váš tým Ola Kala |
Kurzy jsou do odvolání (jehož konce nedohlédneme😊) pozastaveny v souladu s vládními opatřeními.Účastníky zrušených kurzů obešleme s náhradními termíny.Váš tým Ola Kala |
Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu.
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide.
Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová, Jihoamerická masa a další.
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Poznejte klasiku francouzské kuchyně. Toto menu je noblesa sama.
Už jste někdy ochutnali žabí stehýnka? Stojí to za to. Jsou jemná, delikátní.
Ukážeme vám jak na kohouta. Připravíte si lahodné francouzské národní jídlo.
Vychutnejte ho společně s výborným vínem. Samozřejmě z Francie!
Během tohoto kurzu budete mít tu čest pracovat s pravým francouzským kohoutem, který váží 3 – 4 kg. A nejen to, naučíte se ho porcovat a dochutit v kombinaci s vínem. Zjistíte také, jak jemné a delikátní může být maso ze žabích stehýnek. Nadýchané ovocné suflé podtrhne tuto "vyšší dívčí francouzské gastronomie".
Rillettes de canard (kachní pomazánka) jako chuťovka na úvod menu
Coq au vin (kohout na víně)
Cuisses de grenouilles (obalovaná žabí stehýnka)
Soufle de maracuja (marakujové suflé)
Rozporcovat velkého kohouta
Uvařit ho na zeleninovém základu a s pomocí vína vykouzlit silnou omáčku plnou chutí
Dochucovat při vaření bylinkami, kořením, zeleninou…
Zpracovat miniaturní žabí stehýnka
Zvládnout obávaný dezert „souflé“
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření KOHOUT NA VÍNĚ, ŽABÍ STEHÝNKA, SUFLÉ. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.