• Připravujeme
    3 300Kč

Šéfkuchař

Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová, Jihoamerická masa a další.

KOHOUT  na víně, žabí stehýnka… OBLÍBENÉ !

Kohout na víně, žabí stehýnka, suflé - VYBRANÉ DELIKATESY

Poznejte klasiku francouzské kuchyně. Toto menu je noblesa sama.

Už jste někdy ochutnali žabí stehýnka? Stojí to za to. Jsou jemná, delikátní.

Ukážeme vám jak na kohouta. Připravíte si lahodné francouzské národní jídlo.

Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).

Charakteristika kurzu

Během tohoto kurzu budete mít tu čest pracovat s pravým francouzským kohoutem, který váží 3 – 4 kg. A nejen to, naučíte se ho porcovat a dochutit v kombinaci s vínem. Zjistíte také, jak jemné a delikátní může být maso ze žabích stehýnek. Nadýchané ovocné suflé podtrhne tuto "vyšší dívčí francouzské gastronomie".

Co budeme vařit

  • Rillettes de canard (kachní pomazánka) jako chuťovka na úvod menu

  • Coq au vin (kohout na víně)

  • Cuisses de grenouilles (obalovaná žabí stehýnka)

  • Soufle de maracuja (marakujové suflé)

Naučíme vás

  • Rozporcovat velkého kohouta

  • Uvařit ho na zeleninovém základu a s pomocí vína vykouzlit silnou omáčku plnou chutí

  • Dochucovat při vaření bylinkami, kořením, zeleninou…

  • Zpracovat miniaturní žabí stehýnka

  • Zvládnout obávaný dezert „souflé“

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření KOHOUT NA VÍNĚ, ŽABÍ STEHÝNKA, SUFLÉKontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Kohout celyKohout porcovaníKohout na pekaciKohout stehynkaKohout stehynka obalenaKohout stehynka obalena na taliriKohout stehynka obalena 2Kohout talir


Autentické fotografie z kurzu

Kohout 1 Kohout Lektor Kohout 2 Stehýnka prkno Kohout 3 Stehýnka salát Kohout 4 Kohout mrkev Kohout 5 Kohout 6 Kohout 7 Kohout talir Kohout soufle Kohout soufle detail

Registrace do newsletteru

:
benefit plus sodexo Edenred Benefity comgate platebni brana