FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ
- Připravujeme3 300Kč
Šéfkuchař
Tomáš Rott
Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous-vide.
Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová a další.
Kohout na víně, žabí stehýnka, suflé - VYBRANÉ DELIKATESY
Poznejte klasiku francouzské kuchyně. Toto menu je noblesa sama.
Už jste někdy ochutnali žabí stehýnka? Stojí to za to. Jsou jemná, delikátní.
Ukážeme vám jak na kohouta. Připravíte si lahodné francouzské národní jídlo.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
Charakteristika kurzu
Během tohoto kurzu budete mít tu čest pracovat s pravým francouzským kohoutem, který váží 3 – 4 kg. A nejen to, naučíte se ho porcovat a dochutit v kombinaci s vínem. Zjistíte také, jak jemné a delikátní může být maso ze žabích stehýnek. Nadýchané ovocné suflé podtrhne tuto "vyšší dívčí francouzské gastronomie".
Co budeme vařit
-
Rillettes de canard (kachní pomazánka) jako chuťovka na úvod menu
-
Coq au vin (kohout na víně)
-
Cuisses de grenouilles (obalovaná žabí stehýnka)
-
Soufle de maracuja (marakujové suflé)
Naučíme vás
-
Rozporcovat velkého kohouta
-
Uvařit ho na zeleninovém základu a s pomocí vína vykouzlit silnou omáčku plnou chutí
-
Dochucovat při vaření bylinkami, kořením, zeleninou…
-
Zpracovat miniaturní žabí stehýnka
-
Zvládnout obávaný dezert „souflé“
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření KOHOUT NA VÍNĚ, ŽABÍ STEHÝNKA, SUFLÉ. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.