FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ
- Připravujeme3 300Kč
Šéfkuchař

Tomáš Rott
Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous-vide.
Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová, Jihoamerická masa a další.

Elegantní Francie: losos jinak, telecí karé - LEHKÉ, SVĚŽÍ, BAREVNÉ
Fantazie barev a chutí, nechte se svést.
Zrající losos, nevšední polévka, křehké telecí a dvoubarevné creme brulée.
Když chcete svého partnera překvapit i v kuchyni:-)-
Randezvous s netradičními surovinami (fenykl, shisho, topinambur, batáty, fava fazolky...)
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
Charakteristika kurzu
Během tohoto kurzu se naučíte kombinovat zdánlivě nezvyklé chutě dohromady. Výsledkem bude dokonalá harmonie na talíři, vaše elegantní francouzské menu. Vydejte se na romantickou procházku renesanční zahradou barev a chutí. Vaše chuťové pohárky zaplesají. Tento kurz je vhodný pro začátečníky, pokročilé a všechny "zamilované".
Co budeme vařit
-
Losos zrající v soli, salát z fenyklu a shisho kopřivy
-
Krém z Jeruzalémského artyčoku (topinambur)
-
Telecí karé s pancettou a batátovým pyré, relish z fava fazolek
-
Čokoládovo vanilkové creme brulée (nepečené)
Naučíme vás
-
Připravit marinovací sůl
-
Marinovat ryby
-
Pracovat s netradiční surovinou (batáty, fenykl, fava fazole, shisho, pancetta)
-
Kombinovat chutě dohromady (nasládlé batáty s kyselým relishem aj.)
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření Moderní Francie. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.