FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ
- Připravujeme 3 300Kč
Šéfkuchař

Tomáš Rott
Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous-vide.
Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová a další.

Elegantní Francie: losos jinak, telecí svíčková, creme brulée - LEHKÉ, SVĚŽÍ, BAREVNÉ
Fantazie barev a chutí, nechte se svést.
Zrající losos, nevšední polévka, křehké telecí a výtečné creme brulée.
Lehké, barevné, elegantní..., čím zaručeně překvapíte svého partnera:-).
Randezvous s netradičními surovinami (fenykl, shisho, topinambur, batáty, fava fazolky...)
Tento kurz obvykle vyhlašujeme pouze jednou za rok.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
Na všech našich kurzech thajský ledový čaj s bylinkami dle receptury Ola Kala.
PŘÍBĚH kurzu
Během tohoto kurzu se naučíte kombinovat zdánlivě nezvyklé chutě dohromady. Výsledkem bude dokonalá harmonie na talíři, vaše elegantní francouzské menu. Vydejte se na romantickou procházku renesanční zahradou barev a chutí. Vaše chuťové pohárky zaplesají. Tento kurz je vhodný pro začátečníky, pokročilé a všechny "zamilované".
Co budeme vařit
-
Losos zrající v soli, salát z fenyklu a shisho kopřivy
-
Krém z Jeruzalémského artyčoku (topinambur)
-
Telecí svíčková s pancettou a batátovým pyré, relish z fava fazolek (volitelně karotkové, hráškové pyré)
-
Creme brulée
Naučíme vás
-
Připravit marinovací sůl
-
Marinovat ryby
-
Pracovat s netradiční surovinou (batáty, fenykl, fava fazole, shisho)
-
Kombinovat chutě dohromady (nasládlé batáty s kyselým relishem aj.)
-
Legendární dezert s krustičkou
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření Elegantní Francie. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.