FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ
- Připravujeme3 300Kč

Michal Suchánek
Michal má své kořeny na Valašsku, ale frgály a kyselica mu na jeho kuchařské cestě nestačily. Už na hotelové škole ho to táhlo dál do kulinářského světa. Vycestoval vařit do Itálie a gastronomická stavidla se pro něj otevřela.
Po návratu z Itálie a absolvování hotelovky si sbalil nejnutnější a ocitl se v Praze. Okolnosti ho zavedly do vyhlášené francouzské restaurace Bistrot de Marléne a Francie si ho získala už nadobro. Během jeho profesní dráhy na něj čekaly různé výzvy, ať už se jednalo o vlastní podnik nebo o pozici hlavního pekaře v Carrefour. Od té doby si kromě kuchtění také s radostí zapeče. Je mu vlastní kreativita v kuchyni a do popředí vždy staví kvalitní suroviny.
Michal vede kurzy v češtině, angličtině, francouzštině i italštině.
V Ola Kala vede kurzy: Bretonská kuchyně, Vůně Provence, Hola Espaňa
.jpg)
Bretonská kuchyně - PŘÍLIV CHUTÍ
Bretoci jsou "jiní" Francouzi a stejně tak je Bretaň jiná Francie.
Moře a vítr: slané máslo, slaný karamel, slávky...
Na všechny způsoby: palačinky, galetky,
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
CHARAKTERISTIKA KURZU
CO BUDEME VAŘIT
-
Bílá polévka ze slávek s bílým vínem a slaným máslem
-
Houbový puding s petrželovou omáčkou
-
Kuřátko na cideru se slaninou v pohankové galetě
-
Palačinky s mascarpone a slaným karamelem
NAUČÍME VÁS
-
Jak připravit mušle, aby se nezničily
-
Polévku s chutí moře
-
Netradiční zpracování hub
-
Poznat rozdíl mezi galetou a palačinkou
-
Připravit slaný karamel, to se musí...
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu na památku
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Bretonská kuchyně. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.