• TARTY A TARTALETKY – křehké, slané i sladké
    18.1.2020 v 10:00
    obsazeno
    2 450Kč
  • TARTY A TARTALETKY – křehké, slané i sladké
    9.3.2020 v 16:00
    volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Hana Konečná

Hana Konečná

Hanka pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.

Pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.

Kromě cukrařiny má blízko ke studené kuchyni i umění sushi. Jako správná cukrářka miluje prvotřídní dezerty a sladkosti. V kondici se udržuje díky celoživotnímu nutkání "jít si zasportovat".

Hanka vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarty a tartaletky, Nugátovo griliášový dort, Cukrářská škola letních dortů a další

TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče (sladké a slané) - NOVINKA!

Tarty a tartaletky - KŘEHKÉ, SLANÉ I SLADKÉ

Legendární francouzské koláče naslano i sladko.

Co skrývá pojem „linecké“ těsto? Odborně se používá třené těsto.

V čem spočívá to tajemství, aby bylo opravdu křehké a na jazyku se rozplývalo?

To všechno se dozvíte u pečení těchto koláčů a koláčku různých velikostí.

Několik druhů třeného těsta a různé krémové náplně.

CHARAKTERISTIKA KURZU

Na tomto kurzu budeme pracovat s různými druhy třených těst. Naučíme se jak je správně vyrobit – utřít, rozválet a přenést do formy, upéct a naplnit. Dále si připravíme několika typů krémů, kterými se koláče naplní. Mezi základní krémy patří francouzský žloutkový Crème Pâtissière, citronový žloutkový krém, čokoládový krém ganache a další. Koláče si nazdobíme glazovaným ovocem a zapékacím sněhem.

CO SI UPEČEME

  • Sladké velké koláče (tarty) a malé dezerty (tartaletky) s krémem a ovocem

  • Slaný Quiche (cibulový, sýrový a další)

  • Citronový krém

  • Likérovou ganache (čokoládovo-smetanový krém)

  • Italský sníh na zapékání

 

NAUČÍME VÁS

  • Několik druhů křehkého (třeného) těsta a jejich správnou výrobu

  • Trik jak upéct křehký korpus na košíčky nebo velké koláče tak, aby se těsto během pečení nezdeformovalo

  • Zpracovat zbytky křehkého těsta

  • Glazovat ovoce

  • Zapékací sníh na dezerty

  • Uvařit cukrový rozvar "na bublinu"

  • Ganachový čokoládový likérový krém

  • Vařit žloutkové krémy (Crème Pâtissière, citronový krém)

  • Náplně do slaných koláčů Quiche

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)
 

CENA OBSAHUJE

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliera). 

RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
 

CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?

Chcete se o kurzu pečení Tarty a tartaletky dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.

Fotogalerie

tarts a tartletstarts a tartletstarts a tartletstarts a tartletstarts a tartlets

Autentické fotografie z kurzu

Tarts 1 Tarts 2            Tarts 3 Tarts 4 Tarts 5

Registrace do newsletteru

: