• FRANCOUZSKÝ DORT - plný čokolády
    24.10.2020 v 10:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchařka

Hana Konečná

Hana Konečná

Hanka pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.

Pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.

Kromě cukrařiny má blízko ke studené kuchyni i umění sushi. Jako správná cukrářka miluje prvotřídní dezerty a sladkosti. V kondici se udržuje díky celoživotnímu nutkání "jít si zasportovat".

Hanka vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarty a tartaletky, Nugátovo griliášový dort, Cukrářská škola letních dortů a další

Dort

Francouzský dort - PLNÝ ČOKOLÁDY

Dort plný čokolády a francouzské elegance.

Dezert, kterým překvapíte každou společnost, malé i velké.

Upečete mechový korpus, našleháte nadýchaný krém a nadekorujete čokoládové ozdoby.

Z kurzu si odnesete vlastnoručně vyrobený dort a mnohé cukrářské finesy.

Charakteristika kurzu

Během  kurzu si ukážeme, jak našlehat mechové piškotové těsto, vyzkoušíte si přípravu francouzských čokoládových krémů "Ganache"  a rozšíříte si obzory, jak tyto krémy a piškoty dochucovat. Naučíte se dorty dekorovat vlastnoručními ozdobami z čokolády a cukrářské barevné folie.

CO SI UPEČEME

  • Mandlový korpus

  • Ganache čokoládový krém 

  • Čokoládové ozdoby

  • Výsledkem bude perfektně zarovnaný dort

Naučíme Vás

  • Správně ušlehat vejce na mechové piškotové těsto

  • Dochucovat piškotová těsta pomocí koření, citrusů a alkoholu

  • Připravit francouzský čokoládový krém Ganache (2 druhy)

  • Bezvadně našlehat tyto krémy

  • Používat dortovou transparentní pásku

  • Techniku dekorování dortů pomocí folie ozdobené kakaovým máslem

    

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliera). 

RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?

Chcete se o kurzu vaření Francouzský dort dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.

Fotogalerie

dortdortdortdortdort

Autentické fotografie z kurzu

Registrace do newsletteru

: