DEZERTY
- Připravujeme2 900Kč
.jpg)
Pavlína Berzsiová
Pavlína Berzsiová je cukrářka tělem i duší a zejména velká profesionálka. Je viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové.
Pavlína se věnuje pedagogické činnosti a předává své zkušenosti žákům z gastronomických škol. Kromě práce se studenty se zabývá také poradenstvím a jako lektorka působí v Kulinářské akademii. Podílí se na realizaci televizního pořadu Tescoma s chutí a také pracuje jako foodstylista. Přestože je zastánkyní klasických postupů přípravy moučníků, moderní technologie a přístupy vítá a stále se v nich zdokonaluje. Ke své práci říká: " I když to vypadá, že naše řemeslo má na růžích ustláno a má jen sladké vyhlídky, není tomu tak. Mou snahou je, aby se právě cukrářské umění stalo v gastronomii jedním z nejuznávanějších."
Členkou asociace kuchařů a cukrářů je Pavlína od roku 1991, doposud vydala 7 vlastních kuchařek a její medaile z domácích i zahraničních soutěží byste těžko spočítali:-).
Pavlína vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Cukroví a polevy, Kynutá těsta, Velikonoční cukroví a další.

Cukroví a polevy - BOŽSKÉ CHUTĚ KRÉMŮ
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Lanýžový, marcipánový nebo kaštanový krém... To se prostě musíte naučit!
Napečte si svou letošní první krabici cukroví, kterým ohromíte:-).
Naučte se nové finty od významné cukrářky: vařené náplně i vyšlehané za studena.
Krásně vypadá, výborně chutná. Připravte si 5 druhů těsta pro všechny mlsné jazýčky.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.
CHARAKTERISTIKA KURZU
V tomto cukrářském kurzu se naučíme připravovat několik druhů cukroví, které nás potěší nejen na Vánoce, ale které si můžeme upéci po celý rok jako trvanlivé čajové pečivo pro každou příležitost. Součástí kurzu bude nejen pečení, ale také příprava náplní vařených i vyšlehaných za studena. Připravíme si báječné krémy a cukroví budeme potahovat polevami a zdobit čokoládovými dekory.
CO SI UPEČEME
-
Žloutkové piškotky
-
Třené linecké cukroví
-
Išlské dortíčky
-
Lanýžové koláčky
-
Košíčky s marcipánem a švestkovou náplní
NAUČÍME VÁS
-
3 druhy pevných těst určených na rozvalování nebo plnění do formiček
-
2 druhy třených těst určených na stříkání cukrářským sáčkem
-
Zpracovat zbylé těsto nebo rozdrobené cukroví
-
Připravit náplně tak, aby byly trvanlivé a dlouho vláčné
-
Techniky potahování polevou
-
Zdobení cukroví pomocí papírového kornoutku
-
Jak skladovat cukroví
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?
Chcete se o kurzu vaření Cukroví a polevy dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
FOTOGALERIE
Autentické fotografie z kurzu