ČESKÁ KUCHYNĚ
- Zvěřina na talíři
1.10.2024 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 300Kč
Objednat
Dušan Svoboda
Dušan je jedním z hlavních garantů kvality naší školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál s mnoha a mnoha zkušenostmi. Má za sebou četná gastronomická ocenění, je členem olympijského Culinary Nestlé týmu. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. Dlouhé roky byl šéfkuchařem v Obecním domě a v současnosti je garantem kvality a hlavním odborným poradcem naší školy vaření.
Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan tak vařil třeba pro prezidenta USA Obamu, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
Dušan vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Studená kuchyně tradičně, Svatomartinská husa, speciální kurzy na přání a další.
Zvěřina na talíři - ČERNÁ, VYSOKÁ, PERNATÁ
Daněk, bažant, kanec, chutí plný ranec😊.
Propracované menu, které potěší každého milovníka zvěřiny.
Nečekaně jednoduché, jednoduše exkluzivní.
Parádní a rychlý dezert.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
CHARAKTERISTIKA KURZU
Představte si, jste zámeckými pány, vyrazíte na lov a úlovek bude parádní... Jediná zásadní otázka pak bude nasnadě: "Se šípkovou nebo se zelím?"😃 . Na tomhle kurzu si připravíme šípkovou majonézu, výbornou krémovou polévku, líčka jako dort a makovec jak má být! Prostě zvěřina na talíři.
CO BUDEME VAŘIT
-
Dančí rillettes se šípkovou majonézou
-
Topinamburové velouté s konfitovaným bažantím prsem a smaženkou z blaťáckého zlata
-
Kančí líčka dušená na červeném víně, bramborové krokety s muškátovým oříškem
-
Makovec s pečenými švestkami a jogurtovou omáčkou
NAUČÍME VÁS
-
Zpracovat černou, vysokou a pernatou zvěřinu
-
Šípkovou majonézu k masu
-
Různé úpravy masa (konfitování, dušení)
-
Domácí krokety
-
Silnou zvěřinovou omáčku
-
Bezvadný recept na staročeský dezert
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Zvěřina na talíři. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.