ČESKÁ KUCHYNĚ
- Připravujeme3 300Kč

Dušan Svoboda
Dušan je hlavním garantem kvality a šéfkuchařem školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. Dlouhé roky byl šéfkuchařem v Obecním domě a v současnosti je garantem kvality a hlavním odborným poradcem naší školy vaření.
Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan tak vařil třeba pro prezidenta USA Obamu, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
Dušan vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Prezidentské menu, Studená kuchyně, Svatomartinská husa, Food styling, speciální kurzy na přání a další.

Svatomartinská husa - MODERNÍ PŘÍSTUP K TRADICI
Letos nepůjdeme na husu do restaurace, připravíme si jí sami.
Není nad tradici a sezónnost. V gastronomii určitě!
Menu jako z hotelu*****, mladé víno k tomu.
Připravíme si tradiční husí menu moderním způsobem tak, abychom ho stihli zpracovat a sníst v průběhu kurzu.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
CHARAKTERISTIKA KURZU
Během tohoto kurzu zpracujeme husu pod dohledem zkušeného šéfkuchaře tak, jak by jí připravili v nejlepších restauracích. Výsledkem bude dokonalá harmonie na talíři snoubená s mladým vínem v pohárku.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a všechny milovníky českých gastronomických tradic.
CO BUDEME VAŘIT
-
Husí rillettes s hořčicovou majonézou a okurkami kornišon, chléb
-
Grilované husí prso na akátovém medu s levandulí, puré z červeného zelí, kapusta a mini bramborový knedlík s vinnou omáčkou
-
Karamelový koláč s ořechy, marinovaná hruška ve svatomartinském víně, vinný sabajon, švestkový sorbet
NAUČÍME VÁS
-
Zpracovat husu moderním způsobem
-
Připravit si domácí majonézu
-
Zelí a kapustu ochutit jinak
-
Pracovat s méně tradičními surovinami
-
Marinovat ovoce
-
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Svatomartinská husa.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
FOTOGALERIE
Autentické fotografie z kurzu