• Připravujeme
    3 300Kč
Jakub Mužík

Jakub Mužík

Jakub je gastronomický profesionál pracující ve **** hotelu, který se zajímá o moderní gastronomii a sous-vide. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.

Jakub pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu se vaří klasická česká kuchyně, Asie a hojně se používá metoda sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.

Jakub vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Domácí jídelníčky (hovězí, vepřové, kuřecí, ryby), B&W burger, Burger & brownies, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Umění sushi, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery  další.

Domácí jídelníčky

Rybí menu ala carte - RAČTE SI VYBRAT

Vybrané 4 chodové menu ze sladkovodní ryby: polévka, předkrm, filet, dezert

Prémiové menu jako v top restauraci, lehké, svěží, boží 😃

Vše o zpracování sladkovodní ryby.  Navrch oblíbený český dezert.

Výborné moderní přílohy. Jako bonus filetování!

Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Sladkovodní ryby nejsou jenom kapr na Vánoce. Ryby se dají zpracovat mnoha zajímavými způsoby. Dovolte nám proto představit naše dnešní menu ala carte sestavené tak, abyste se za 5 hodin stali mistry rybích jídel. Řekneme si něco k nákupu a zpracování ryb a potom už roztočíme kolotoč chutí, ingrediencí, jednotlivých postupů a koření. Budeme ochutnávat tak dlouho, dokud to nebude top. Máte rádi výzvy? Teď jedna stojí před vámi. Ale určitě stojí za to! Dnes se naučíte zpracovat rybu do chutné a  moderní podoby. Za toto menu by se nestyděla ani vyhlášená rybí bistra.

CO BUDEME VAŘIT

  • Pěna z uzených ryb s grilovanou zeleninou

  • Krémová rybí polévka s cuketou a limetkovou pěnou

  • Filet z candáta (příp. pstruha či lososa) se salátkem z červené čočky

  • Tvarohové knedlíčky s jahodami

NAUČÍME VÁS

  • Připravit dokonale vychucená jídla s tradičním dezertem navrch

  • Jak správně filetovat rybu

  • Jak připravit rybí vývar

  • Netradiční rybí předkrm

  • Lahodnou krémovou polévku

  • Filet z naší ryby s netradiční přílohou

  • Z běžně dostupných surovin připravit během krátké doby výborné menu

a mnoho dalších triků a postupů, které používají zkušení kuchaři

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH 

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Rybí menu ala carte.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

DJ ryby penaDJ ryby polevkaDJ ryby filetDJ ryby knedliky

Autentické fotografie z kurzu

DJ ryby bylinky DJ ryby chrest DJ ryby filet nuz DJ ryby kosti DJ ryby filet panev DJ ryby lide

Registrace do newsletteru

:
benefit plus sodexo Edenred Benefity comgate platebni brana