ČESKÁ KUCHYNĚ
- Rybí menu ala carte
23.10.2023 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 300Kč
Objednat
Cena zahrnuje i videorecept

Jakub Mužík
Jakub je gastronomický profesionál, dlouholetý kuchař ve **** hotelu. Nyní ho potkáte v barvách Ola Kala na mnoha kurzech i v našem food trucku Ola Kala Van, jak připravuje výbornou BX placku i další street food mňamky. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.
Jakub mimo jiné pracoval jako sous chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu připravoval českou i arabskou kuchyni, asijské dobroty a mnohdy se nechal unést i metodou sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.
Jakub vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Menu ala carte (hovězí, kuřecí, ryby), B&W burger, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Italská rizota, Boloňské ragú a lasagne, Umění sushi, Japonsko s příběhem, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery další.

Rybí menu ala carte - RAČTE SI VYBRAT
Vybrané 4 chodové menu ze sladkovodní ryby: polévka, předkrm, filet, dezert
Prémiové menu jako v top restauraci, lehké, svěží, boží 😃.
Vše o zpracování sladkovodní ryby. Navrch oblíbený český dezert.
Výborné moderní přílohy. Jako bonus filetování!
Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
CHARAKTERISTIKA KURZU
Sladkovodní ryby nejsou jenom kapr na Vánoce. Ryby se dají zpracovat mnoha zajímavými způsoby. Dovolte nám proto představit naše dnešní menu ala carte sestavené tak, abyste se za 5 hodin stali mistry rybích jídel. Řekneme si něco k nákupu a zpracování ryb a potom už roztočíme kolotoč chutí, ingrediencí, jednotlivých postupů a koření. Budeme ochutnávat tak dlouho, dokud to nebude top. Máte rádi výzvy? Teď jedna stojí před vámi. Ale určitě stojí za to! Dnes se naučíte zpracovat rybu do chutné a moderní podoby. Za toto menu by se nestyděla ani vyhlášená rybí bistra.
CO BUDEME VAŘIT
-
Pěna z uzených ryb s grilovanou zeleninou
-
Krémová rybí polévka s cuketou a limetkovou pěnou
-
Filet z candáta (příp. pstruha či lososa) se salátkem z červené čočky
-
Tvarohové knedlíčky s jahodami
NAUČÍME VÁS
-
Připravit dokonale vychucená jídla s tradičním dezertem navrch
-
Jak správně filetovat rybu
-
Jak připravit rybí vývar
-
Netradiční rybí předkrm
-
Lahodnou krémovou polévku
-
Filet z naší ryby s netradiční přílohou
-
Z běžně dostupných surovin připravit během krátké doby výborné menu
a mnoho dalších triků a postupů, které používají zkušení kuchaři
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Rybí menu ala carte.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
FOTOGALERIE
Autentické fotografie z kurzu
