• Připravujeme
    3 300Kč

Cena zahrnuje i videorecept

Jakub Mužík

Jakub Mužík

Jakub je gastronomický profesionál, dlouholetý kuchař ve **** hotelu. Nyní ho potkáte v barvách Ola Kala na mnoha kurzech i v našem food trucku Ola Kala Van, jak připravuje výbornou BX placku i další street food mňamky.  Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.

Jakub mimo jiné pracoval jako sous chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu připravoval českou i arabskou kuchyni, asijské dobroty a mnohdy se nechal unést i metodou sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.

Jakub vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Menu ala carte (hovězí, kuřecí, ryby), B&W burger, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Italská rizota, Boloňské ragú a lasagne, Umění sushi, Japonsko s příběhem, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery  další.

Domácí jídelníčky

Rybí menu ala carte - RAČTE SI VYBRAT

Vybrané 4 chodové menu ze sladkovodní ryby: polévka, předkrm, filet, dezert

Prémiové menu jako v top restauraci, lehké, svěží, boží 😃

Vše o zpracování sladkovodní ryby.  Navrch oblíbený český dezert.

Výborné moderní přílohy. Jako bonus filetování!

Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Sladkovodní ryby nejsou jenom kapr na Vánoce. Ryby se dají zpracovat mnoha zajímavými způsoby. Dovolte nám proto představit naše dnešní menu ala carte sestavené tak, abyste se za 5 hodin stali mistry rybích jídel. Řekneme si něco k nákupu a zpracování ryb a potom už roztočíme kolotoč chutí, ingrediencí, jednotlivých postupů a koření. Budeme ochutnávat tak dlouho, dokud to nebude top. Máte rádi výzvy? Teď jedna stojí před vámi. Ale určitě stojí za to! Dnes se naučíte zpracovat rybu do chutné a  moderní podoby. Za toto menu by se nestyděla ani vyhlášená rybí bistra.

CO BUDEME VAŘIT

  • Pěna z uzených ryb s grilovanou zeleninou

  • Krémová rybí polévka s cuketou a limetkovou pěnou

  • Filet z candáta (příp. pstruha či lososa) se salátkem z červené čočky

  • Tvarohové knedlíčky s jahodami

NAUČÍME VÁS

  • Připravit dokonale vychucená jídla s tradičním dezertem navrch

  • Jak správně filetovat rybu

  • Jak připravit rybí vývar

  • Netradiční rybí předkrm

  • Lahodnou krémovou polévku

  • Filet z naší ryby s netradiční přílohou

  • Z běžně dostupných surovin připravit během krátké doby výborné menu

a mnoho dalších triků a postupů, které používají zkušení kuchaři

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH 

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Rybí menu ala carte.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

DJ ryby penaDJ ryby polevkaDJ ryby filetDJ ryby knedlikyRyby penaRyby polevkaRyby cockaRyby knedliky

Autentické fotografie z kurzu

video recept
DJ ryby bylinky DJ ryby chrest DJ ryby filet nuz DJ ryby kosti DJ ryby filet panev DJ ryby lide

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana