• OMÁČKY, MASO A HOUSKOVÝ KNEDLÍK
    26.2.2025 v 16:00
    poslední volná místa
    (studio Vinohrady)
    3 300Kč
    Objednat

Cena zahrnuje i videorecept

Šéfkuchař

Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je jedním z  hlavních garantů kvality naší školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál s mnoha a mnoha zkušenostmi. Má za sebou četná gastronomická ocenění, je členem olympijského Culinary Nestlé týmu. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. Dlouhé roky byl šéfkuchařem v Obecním domě a v současnosti je garantem kvality a hlavním odborným poradcem naší školy vaření.

Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan tak vařil třeba pro prezidenta USA Obamu, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.

Dušan vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Studená kuchyně tradičně, Svatomartinská husa, speciální kurzy na přání a další.

OMÁČKY, maso a houskový knedlík… - NOVINKA!

Omáčky, maso a houskový knedlík - ZAČNĚTE OD ZÁKLADU

Konečně se naučíte poctivý silný vývar.

Připravíte si chutné omáčky ze smetany a vývaru. Mnoho variant. Každému přece nějaká chutná:-).

Tak určitě, staročeská rajská zahuštěná perníkem s domácím houskovým knedlíkem.

Netradiční lívanečky jako dezert, to musíte umět!

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)

 

Charakteristika kurzu

Základem omáčky je silný masový vývar, který si společně připravíme. Víte, do jaké vody se vkládá hovězí maso, tak aby po uvaření zůstalo plné chuti a přitom bylo měkké jako dort? Naučíte se upražit světlou moučnou jíšku a z ní připravit základní omáčku velouté. Součástí kurzu je i příprava staročeské rajské omáčky, kterou budeme zahušťovat povidly a perníkem. Tento kurz je vhodný pro začátečníky v kuchyni.

Co budeme vařit

  • Pomalu vařené hovězí maso

  • Vývar jako základ na omáčky

  • Roux blanc (základní světlá jíška)

  • Veluté (základní světlá vývarová omáčka)

  • Staročeská rajská s povidly huštěná perníkem

  • Pažitková, křenová, koprová a další omáčky

  • Houskový kynutý knedlík

  • Špenátové lívanečky s jablky a domácím pribináčkem

   Naučíme vás

  • Připravit silný čirý vývar

  • Správně uvařit hovězí maso, aby zůstalo šťavnaté 

  • Upražit domácí jíšku

  • Používat strouhaný perník k zahušťování

  • Základní smetanové omáčky a mnoho variant z nich

  • Kynuté těsto na houskový knedlík

  • Bezvadný dezert

  • a další tipy a triky profesionálů

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz OMÁČKY, maso a houskový knedlík.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Omacky rajskaOmacky krenovaomacky koprovkaOmacky dezert

 

 

Autentické fotografie z kurzu

video recept
Omacky rajska Omacky rmaso pecene Omacky maso nakrojene Omacky zelenina Omacky panev Omacky Dusan ohen

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana