ČESKÁ KUCHYNĚ
- OMÁČKY, MASO A HOUSKOVÝ KNEDLÍK
26.2.2025 v 16:00
poslední volná místa
(studio Vinohrady)
3 300Kč
Objednat
Cena zahrnuje i videorecept
Šéfkuchař
Dušan Svoboda
Dušan je jedním z hlavních garantů kvality naší školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál s mnoha a mnoha zkušenostmi. Má za sebou četná gastronomická ocenění, je členem olympijského Culinary Nestlé týmu. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. Dlouhé roky byl šéfkuchařem v Obecním domě a v současnosti je garantem kvality a hlavním odborným poradcem naší školy vaření.
Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan tak vařil třeba pro prezidenta USA Obamu, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
Dušan vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Studená kuchyně tradičně, Svatomartinská husa, speciální kurzy na přání a další.
Omáčky, maso a houskový knedlík - ZAČNĚTE OD ZÁKLADU
Konečně se naučíte poctivý silný vývar.
Připravíte si chutné omáčky ze smetany a vývaru. Mnoho variant. Každému přece nějaká chutná:-).
Tak určitě, staročeská rajská zahuštěná perníkem s domácím houskovým knedlíkem.
Netradiční lívanečky jako dezert, to musíte umět!
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
Charakteristika kurzu
Základem omáčky je silný masový vývar, který si společně připravíme. Víte, do jaké vody se vkládá hovězí maso, tak aby po uvaření zůstalo plné chuti a přitom bylo měkké jako dort? Naučíte se upražit světlou moučnou jíšku a z ní připravit základní omáčku velouté. Součástí kurzu je i příprava staročeské rajské omáčky, kterou budeme zahušťovat povidly a perníkem. Tento kurz je vhodný pro začátečníky v kuchyni.
Co budeme vařit
-
Pomalu vařené hovězí maso
-
Vývar jako základ na omáčky
-
Roux blanc (základní světlá jíška)
-
Veluté (základní světlá vývarová omáčka)
-
Staročeská rajská s povidly huštěná perníkem
-
Pažitková, křenová, koprová a další omáčky
-
Houskový kynutý knedlík
-
Špenátové lívanečky s jablky a domácím pribináčkem
Naučíme vás
-
Připravit silný čirý vývar
-
Správně uvařit hovězí maso, aby zůstalo šťavnaté
-
Upražit domácí jíšku
-
Používat strouhaný perník k zahušťování
-
Základní smetanové omáčky a mnoho variant z nich
-
Kynuté těsto na houskový knedlík
-
Bezvadný dezert
-
a další tipy a triky profesionálů
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz OMÁČKY, maso a houskový knedlík.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.