ČESKÁ KUCHYNĚ
- OMÁČKY, MASO A HOUSKOVÝ KNEDLÍK
9.10.2023 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 300Kč
Objednat
Šéfkuchař

Dušan Svoboda
Dušan je hlavním garantem kvality a šéfkuchařem školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. Dlouhé roky byl šéfkuchařem v Obecním domě a v současnosti je garantem kvality a hlavním odborným poradcem naší školy vaření.
Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan tak vařil třeba pro prezidenta USA Obamu, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
Dušan vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Prezidentské menu, Studená kuchyně, Svatomartinská husa, Food styling, speciální kurzy na přání a další.

Omáčky, maso a houskový knedlík - ZAČNĚTE OD ZÁKLADU
Konečně se naučíte poctivý silný vývar.
Připravíte si chutné omáčky ze smetany a vývaru. Mnoho variant. Každému přece nějaká chutná:-).
Tak určitě, staročeská rajská zahuštěná perníkem s domácím houskovým knedlíkem.
Netradiční lívanečky jako dezert, to musíte umět!
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
Charakteristika kurzu
Základem omáčky je silný masový vývar, který si společně připravíme. Víte, do jaké vody se vkládá hovězí maso, tak aby po uvaření zůstalo plné chuti a přitom bylo měkké jako dort? Naučíte se upražit světlou moučnou jíšku a z ní připravit základní omáčku velouté. Součástí kurzu je i příprava staročeské rajské omáčky, kterou budeme zahušťovat povidly a perníkem. Tento kurz je vhodný pro začátečníky v kuchyni.
Co budeme vařit
-
Pomalu vařené hovězí maso
-
Vývar jako základ na omáčky
-
Roux blanc (základní světlá jíška)
-
Veluté (základní světlá vývarová omáčka)
-
Staročeská rajská s povidly huštěná perníkem
-
Pažitková, křenová, koprová a další omáčky
-
Houskový kynutý knedlík
-
Špenátové lívanečky s jablky a domácím pribináčkem
Naučíme vás
-
Připravit silný čirý vývar
-
Správně uvařit hovězí maso, aby zůstalo šťavnaté
-
Upražit domácí jíšku
-
Používat strouhaný perník k zahušťování
-
Základní smetanové omáčky a mnoho variant z nich
-
Kynuté těsto na houskový knedlík
-
Bezvadný dezert
-
a další tipy a triky profesionálů
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz OMÁČKY, maso a houskový knedlík.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.