• OMÁČKY, MASO A HOUSKOVÝ KNEDLÍK
    9.10.2023 v 16:00
    volná místa
    (studio Vinohrady)
    3 300Kč
    Objednat

Šéfkuchař

Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je hlavním garantem kvality a šéfkuchařem školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. Dlouhé roky byl šéfkuchařem v Obecním domě a v současnosti je garantem kvality a hlavním odborným poradcem naší školy vaření.

Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan tak vařil třeba pro prezidenta USA Obamu, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.

Dušan vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Prezidentské menu, Studená kuchyně, Svatomartinská husa, Food styling, speciální kurzy na přání a další.

OMÁČKY, maso a houskový knedlík… - NOVINKA!

Omáčky, maso a houskový knedlík - ZAČNĚTE OD ZÁKLADU

Konečně se naučíte poctivý silný vývar.

Připravíte si chutné omáčky ze smetany a vývaru. Mnoho variant. Každému přece nějaká chutná:-).

Tak určitě, staročeská rajská zahuštěná perníkem s domácím houskovým knedlíkem.

Netradiční lívanečky jako dezert, to musíte umět!

Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).

 

Charakteristika kurzu

Základem omáčky je silný masový vývar, který si společně připravíme. Víte, do jaké vody se vkládá hovězí maso, tak aby po uvaření zůstalo plné chuti a přitom bylo měkké jako dort? Naučíte se upražit světlou moučnou jíšku a z ní připravit základní omáčku velouté. Součástí kurzu je i příprava staročeské rajské omáčky, kterou budeme zahušťovat povidly a perníkem. Tento kurz je vhodný pro začátečníky v kuchyni.

Co budeme vařit

  • Pomalu vařené hovězí maso

  • Vývar jako základ na omáčky

  • Roux blanc (základní světlá jíška)

  • Veluté (základní světlá vývarová omáčka)

  • Staročeská rajská s povidly huštěná perníkem

  • Pažitková, křenová, koprová a další omáčky

  • Houskový kynutý knedlík

  • Špenátové lívanečky s jablky a domácím pribináčkem

   Naučíme vás

  • Připravit silný čirý vývar

  • Správně uvařit hovězí maso, aby zůstalo šťavnaté 

  • Upražit domácí jíšku

  • Používat strouhaný perník k zahušťování

  • Základní smetanové omáčky a mnoho variant z nich

  • Kynuté těsto na houskový knedlík

  • Bezvadný dezert

  • a další tipy a triky profesionálů

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz OMÁČKY, maso a houskový knedlík.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Omacky rajska 2020Omacky rajskaOmacky koprovka 2020Omacky vejceOmacky okurkovaOmacky houbovaOmacky maso

Autentické fotografie z kurzu

Omacky rajska Omacky rmaso pecene Omacky maso nakrojene Omacky Dusan Omacky zelenina Omacky panev Omacky Dusan ohen Omacky panev tasticky Omacky tasticky Rolada

Registrace do newsletteru

:
benefit plus sodexo Edenred Benefity comgate platebni brana