• M.D. RETTIGOVÁ - Svíčková, karlovarský knedlík
    17.10.2022 v 16:00
    volná místa
    (studio Vinohrady)
    3 300Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová, Jihoamerická masa a další.

Česká kuchyně podle M. D. Rettigové

M.D.Rettigová: Svíčková na smetaně, karlovarský knedlík - JAKO OD BABIČKY

Menu se značkou "Czech Made":-).

Objevte Kouzlo kachních jatýrek. 

4 špičkové chody české kulinářské školy.

Co je víc než tradiční svíčková s karlovarským knedlíkem a k tomu křehké maso?

Po tomto kurzu budete  zvládat dobroty jako od babičky!

Degustace až 12 druhů francouzských vín je součástí našich kurzů vaření.

Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!

 

Charakteristika kurzu

Na kurzu inspirovaném staročeskou kuchyní M. D. Rettigové si vyzkoušíte pracovat s kachními jatýrky,  uzenými kostmi a ostatními echt surovinami tak, že z nich vykouzlíte opravdové delikatesy. Čerstvé bylinky budou jemně dolaďovat chuť každého pokrmu. Tohle vaření potěší každého obdivovatele tradiční české gastronomie

Co budeme vařit

  • Staročeská zelňačka z uzených kostí s paprikovou klobásou

  • Kachní jatýrka na černém pivě

  • Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

  • Ovocné taštičky s perníkem a přepuštěným máslem

Naučíme vás

  • Špikovat maso

  • Vařit knedlík v potravinové fólii

  • Tajemství přípravy lahodných smetanových omáček

  • Používat bylinky v české kuchyni

  • Chutně upravit drůbeží vnitřnosti

  • Tradiční český dezert s flambovaným slivovicovým glazé

  • a další tipy a triky profesionálů

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH 

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz ČESKÁ KUCHYNĚ PODLE M. D. RETTIGOVÉKontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

MDR zelnackaMDR jatyrkaMDR svice 2020MDR tasticky talirMDR maso 3MDR knedlik

Autentické fotografie z kurzu

MDR korenovka MDR maso 2 MDR maso 4 MDR maso MDR svice MDR svice 3  MDR tasticky priprava MDR tasticky priprava 2 MDR tasticky panev MDR tasticky flambo  MDR tasticky

Registrace do newsletteru

:
comgate platebni brana