• Připravujeme
    2 450Kč

Šéfkuchař

Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová, Jihoamerická masa, Středomořská kuchyně na jachtě a další

Česká kuchyně podle M. D. Rettigové

M.D.Rettigová: Svíčková na smetaně, karlovarský knedlík - JAKO OD BABIČKY

Menu se značkou "Czech Made":-).

Objevte Kouzlo kachních jatýrek. 

4 špičkové chody české kulinářské školy.

Co je víc než tradiční svíčková s karlovarským knedlíkem a k tomu křehké maso.

Po tomto kurzu budete  vařit dobroty jako od babičky!
 

Charakteristika kurzu

Kurz je vhodný pro začátečníky i pro pokročilé.

Na tomto kurzu inspirovaném staročeskou kuchyní M. D. Rettigové si vyzkoušíte pracovat s kachními jatýrky,  uzenými kostmi a ostatními surovinami tak, že z nich vykouzlíte opravdové delikatesy. Čerstvé bylinky, na které se v české kuchyni často zapomíná, budou jemně dolaďovat chuť každého pokrmu.

Co budeme vařit

  • Staročeská zelňačka z uzených kostí s paprikovou klobásou

  • Kachní jatýrka na černém pivě

  • Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

  • Ovocné taštičky s perníkem a přepuštěným máslem

Naučíme vás

  • Špikovat maso

  • Vařit knedlík v potravinové fólii

  • Tajemství přípravy lahodných smetanových omáček

  • Používat bylinky v české kuchyni

  • Chutně upravit drůbeží vnitřnosti

  • Tradiční český dezert s flambovaným slivovicovým glazé

  • a další tipy a triky profesionálů

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz ČESKÁ KUCHYNĚ PODLE M. D. RETTIGOVÉKontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

MDR zelnackaMDR jatyrkaMDR svice 2020MDR tasticky talirMDR maso 3MDR knedlik

Autentické fotografie z kurzu

MDR korenovka MDR maso 2 MDR maso 4 MDR maso MDR svice MDR svice 3  MDR tasticky priprava MDR tasticky priprava 2 MDR tasticky panev MDR tasticky flambo  MDR tasticky

Registrace do newsletteru

: