ČESKÁ KUCHYNĚ
- Hovězí menu ala carte
8.10.2024 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 300Kč
Objednat
Cena zahrnuje i videorecept
Jakub Mužík
Jakub je gastronomický profesionál, dlouholetý kuchař ve **** hotelu. Nyní ho potkáte v barvách Ola Kala na mnoha kurzech i v našem food trucku Ola Kala Van, jak připravuje výbornou BX placku i další street food mňamky. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.
Jakub mimo jiné pracoval jako sous chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu připravoval českou i arabskou kuchyni, asijské dobroty a mnohdy se nechal unést i metodou sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.
Jakub vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Menu ala carte (hovězí, kuřecí, ryby), B&W burger, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Italská rizota, Boloňské ragú a lasagne, Umění sushi, Japonsko s příběhem, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery a další.
Hovězí menu ala carte - ROASTBEEF, BORŠČ A BOURGUIGNON
4 chodové hovězí menu: polévka, předkrm, omáčka s knedlíkem, dezert
Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).
Prémiové menu jako v top restauraci, klasická jídla s důrazem na domácí zpracování.
Vše o roastbeefu a burgundské. Navrch knedlíky jako od babičky.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
CHARAKTERISTIKA KURZU
Hovězí nejsou jenom steaky. Hovězí je základem mnoha výborných jídel. Dovolte nám proto představit naše dnešní menu ala carte sestavené tak, abyste se za 5 hodin stali mistry tradičních pokrmů z hovězího. Řekneme si něco k nákupu a zpracování masa a potom už roztočíme kolotoč chutí, ingrediencí, jednotlivých postupů a koření. Budeme ochutnávat tak dlouho, dokud to nebude top. Máte rádi výzvy? Teď jedna stojí před vámi. Ale určitě stojí za to! Dnes se naučíte vařit chutnou moderní domácí kuchyni, za kterou by se nestyděly ani vyhlášené podniky.
CO BUDEME VAŘIT
-
Roastbeef s křupavým salátkem a kaparovou majonézou
-
Poctivý boršč se zakysanou smetanou
-
Hovězí po burgundsku s žemlovým knedlíkem
-
Ve víně tažená jablka s krémovým sýrem a mákem
NAUČÍME VÁS
-
Tradiční postupy české kuchyně i nové přístupy k vaření
-
Připravit dokonale vychucená jídla s rychlým dezertem navrch
-
Jak správně upéct roastbeef
-
Výraznou polévku z hovězího, kterou se blýsknete
-
Hovězí klasiku moderním způsobem
-
Knedlíky jako od babičky
-
Z běžně dostupných surovin připravit výborné menu
a mnoho dalších triků a postupů, které používají zkušení kuchaři
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.30 (počítejte s délkou kurzu min. 4,5 hod.).
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Hovězí menu ala carte.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.