ČESKÁ KUCHYNĚ
- DOMÁCÍ JÍDELNÍČKY HOVĚZÍ - základy domácí kuchyně
27.2.2021 v 16:00
obsazeno
2 450Kč
.jpg)
Jakub Mužík
Jakub je gastronomický profesionál pracující ve **** hotelu, který se zajímá o moderní gastronomii a sous-vide. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.
Jakub pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu se vaří klasická česká kuchyně, Asie a hojně se používá metoda sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.
Jakub vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Domácí jídelníčky (hovězí, vepřové, kuřecí, ryby), M.D. Rettigová, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Umění sushi, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery další.

Domácí jídelníčky "hovězí" - ZÁKLADY DOMÁCÍHO VAŘENÍ
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Jak a kde se naučit vařit pro celou rodinu? Vhodné pro začátečníky.
Domácí jídelníčky jsou něco jako kuchařka po babičce. Ale ve 21. století:-).
Praktické, ekonomické, zdravé... a hravé.
Volná série 4 základních menu: vepřové, hovězí, kuře, ryby.
Klasická jídla s důrazem na domácí zpracování. Fígle které se jinde nedozvíte.
CHARAKTERISTIKA KURZU
Naučíme vás recepty, které vychází z tradiční české kuchyně, českých surovin a chutí. Menu sestavená speciálně pro Domácí jídelníčky v nabídce jiných kurzů Ola Kala nenaleznete. Osvojíte si základy domácího vaření a pečení, ze kterých budete vycházet po zbytek vaší kulinářské praxe.
Domácí jídelníčky nejsou jenom zážitkový kurz. Naučí vás vařit chutnou moderní domácí kuchyni.
CO BUDEME VAŘIT
-
Roastbeef s křupavým salátkem a kaparovou majonézou
-
Poctivý boršč se zakysanou smetanou
-
Hovězí po burgundsku s žemlovým knedlíkem
-
Ve víně tažená jablka s krémovým sýrem a mákem
NAUČÍME VÁS
-
Základní návyky každého kuchaře
-
Tradiční postupy české kuchyně i nové přístupy k vaření
-
Připravit chutná jídla s rychlým dezertem navrch
-
Efektní předkrm, který si oblíbíte
-
Výraznou polévku z hovězího, kterou se blýsknete
-
Hovězí klasiku moderním způsobem
-
Z běžně dostupných surovin připravit během krátké doby výborné menu
-
a mnoho dalších triků a postupů, které používají zkušení kuchaři
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Domácí jídelníčky "hovězí".
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.